Дестинации & ДегустацииНовинки

Снежен фестивал и зона за шейни на Витоша тази събота

Първата на Витоша обособена зона за спускане с шейни ще бъде открита в събота, на 23 януари. Събитието е част от Витоша зимен фест 2021.

Традиционният вече снежен празник край хижа Алеко ще постави начало на богатата годишна програма от активности.

Първата специализирана зона за спускане с шейни ще бъде открита в събота със семейна надпревара. Мястото е малко над хижа „Алеко“, на 250 м встрани, до стария ски-влек „Боби“. Организаторите са оградили и почистили от храсти и неравности обособения район и очакват желаещите да направят първи спускания.

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с елиминации по паралелни трасета с изискване за участие на дете и родител (роднина).

Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на феста на специален сет пред х. Алеко. Участието е със собствени шейни и екипировки, като надпреварите ще започнат в 11.00 ч. по 150 м трасе, а в 11.45 ч. ще се състои кратко откриване на новата зона.

Тази година програмата на Витоша зимен фест отново включва уникални атракции

Планинско колоездене – зимно спускане за време ще се организира за пети път в България. Шоуто ще започне точно в 11.30 ч. със старт на плаца пред х. Алеко. Финалът е пред долна станция на Романския лифт.

За да може повече хора да се качат в планината, на 23 януари ще бъдат пуснати допълнителни автобуси по маршрута на автобусна линия 66.

Над плаца пред х. Алеко ще бъде нареден 100-метров гигантски слалом.

По него децата да могат да изпробват уменията си, като победителят във всяка двойка ще получи награда.

Ски-учители ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си. Веднага след това на удължено 200-метрово трасе ще се състои градското първенство по ски-алпийски дисциплини.

В отделна зона специалисти са предвидили Тренировъчен полигон за работа с лавинна екипировка и демонстрации за използването й.

За по-малките посетители на планината това ще стане чрез игри и състезания за намиране на „заровени в снега съкровища“. Зоната е до долна станция на стария влек „Заека“ на плаца пред хижа Алеко, заниманията и игрите в нея ще започнат в 11.00 ч.

Предвидени са много забавни игри, надпревари и конкурси: за направа на снежна фигура, за най-атрактивна визия, за най-красиво украсена шейна, бой със снежни топки и др.

За децата ще се грижат професионални аниматори с диджей, които ще осигурят маски и карнавални аксесоари за украса на шейните.

Снимки: LoveStyleMag

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *