МузикаНовинки

София Лорен прие да бъде патрон на Оперния фестивал на Арена ди Верона

Легендата на италианското и световното кино София Лорен ще бъде патрон на гала-вечерта за отбелязване на 100-годишнината на Оперния фестивал на Арена ди Верона на 16 юни, съобщи La Repubblica.

Гост на тържественото събитие под наслов „Сто години в една нощ“ ще бъде и президентът на Италия Серджо Матарела, допълва в. Сега.

Представленията ще бъдат изнесени в най-прочутия амфитеатър в света от 16 юни до 9 септември: 50 фестивални вечери с 8 оперни заглавия и 5 специални събития.

Обявяването на символичната домакиня на откриващата вечер – актрисата, носителка на „Оскар“, бе направено по време на представянето на предстоящото издание на фестивала от заместник-министъра на културата на страната Джанмарко Маци.

„Изчакахме потвърждението и сега можем да кажем: ще имаме изключителна „орисница“, икона, която повече от всеки друг придава тежест на Италия пред света. Тя ще бъде с нас във вечерта на 16 юни. Ние я поканихме и тя току-що потвърди присъствието си“, заяви Маци.

София Лорен е на 88 години и има малко публични изяви. През 2020 г., след шестгодишна пауза, тя се снима в последния си филм „Животът пред теб“ по романа на Ромен Гари, режисиран от сина ѝ Едоардо Понти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *