ЖениТЕНовинки

Станка Златева: Ако правиш нещата с хъс и любов, няма начин да не успееш!

На 1 март Станка Златева навърши 39 години. Двукратна вицешампионка на Олимпийски игри, Златева е и петкратна световна и шесткратна европейска шампионка. Тя е печелила три пъти приза „Спортист на годината“ в България и един път на Балканския полуостров. 

В края на януари стана ясно, че Станка Златева ще води националния отбор по борба за девойки.  Помощник на петкратната световна, 6-кратна европейска шампионка ще бъде Симеон Стаев.

„Мъжете се плашат от силни жени“.

„Треньорът трябва да може да мотивира малкия спортист, но не и да го притиска на всяка цена“.

„Винаги съм казвала, че най-трудолюбивите деца са тези от селата. Те водят друг начин на живот. По-спокойни са. В града е друго – новите дрехи, телефони, гъзарска работа. А децата от селата се придвижват всеки ден със студени автобуси. Трудят се от малки, имат други навици. Колкото и да ги натиснеш, повече ще държат“.

„Радвам се на родители, каращи децата си да работят. Да ги учат да имат отговорност към животните.“

„Когато започнах треньорска работа, си мислех, че ще е готино. Ще е забавно. А всъщност имаш толкова много отговорности, трябва да работиш с различни характери. Ти си като родител, но не на едно дете, а колкото ти е групата. Тежка работа. Такива хора трябва по-рано пенсия, защото се изразходват. Преди учителя ще те набие. После баща ти ще те нашамари. Сега детето ще се оплаче на бащата. И не можеш да направиш нищо.“

„Ако правиш нещата с хъс и любов, няма начин да не успееш.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *