Ще получи ли принцеса Хая милионите на шейха на Дубай?

Принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин трябва да получи 728 млн. долара или 541 млн. лири от бившия си вече съпруг – шейха на Дубай, Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум.

Това постанови  Върховният съд на Великобритания, в който се гледа развода между Ал-Мактум и Хая Бинт Ал-Хюсеин. Принцеса Хая избяга в Лондон преди няколко години.

Средствата ще бъдат използвани, за да покрият разходите за охрана на принцесата до края на живота й, както и за издръжката на двете им деца, които са на 9 и 14 години. Сумата, която трябва да получат наследниците на дубайския шейх, възлизат на над 330 млн. долара.

Това е най-голямата сума, присъждана за развод в историята на Великобритания.

Принцеса Хая избяга в Лондон с двете деца през 2019 г., обявявайки, че се страхува за живота си.

Тя бе шестата най-млада съпруга на шейха. Решила да се изнесе след като разкрила, че той е върнал две от дъщерите си в Дубай, въпреки волята им.

Когато пристигна във Великобритания, Хая заяви, че причината за бягството ѝ е намерението на Мохамед бин Рашид ал-Мактум да ожени 11-годишната им дъщеря Джалила за престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Британският върховен съд застана на нейна страна. Сега тя живее в Лондон в имение на стойност 85 милиона лири. Хая е сестра на краля на Йордания Абдула II.

От своя страна шейх Ал-Мактум твърди, че принцесата му е изневерявала с бившия си телоохоранител…

Снимки: YouTube, скрийншот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *