Стинг на 71 г.: Трябва да си Човек, за да преодолееш невежеството и да се усмихнеш!

Стинг е роден на 2 октомври 1951 г. във Великобритания. Става популярен в средата на 70-те години като лидер на групата The Police.

По образование големият изпълнител е учител по английски, но дълги години работи като учител по спорт.

От 1984 година се отдава на солова кариера и се превръща в един от най-обичаните музиканти за последните десетилетия.

„Един от чичовците ми замина за Канада и не можа да вземе китарата си с него. Когато я намерих в килера, намерих приятел за цял живот.“

Продал е почти 100 милиона албума и е носител на множество престижни награди – 17 награди Grammy (12 като самостоятелен артист и 5 с Police), три награди BRIT и още редица престижни отличия.

Присъства в Залата на славата и има своя звезда на Холивудската алея на славата.

Занимава се активно с аеробика, йога, бягане, участва в състезания, както и в благотворителни спортни лекоатлетически дисциплини.

Едно от най-популярните изказвания на Стинг, който е баща на шест деца, е по повод мъжествеността или какво, според него, означава да си мъж:

„Във всички общества, включително така наречените примитивни общества, е имало ритуализирано преминаване от етапа на момчешка психика към мъжка психика, чрез някакви изпитания, тестващи способността за оцеляване на едно момче и подготвящи го за живота на мъж – преминаване през гора, изкачване на планина или нещо подобно. В модерните общества нямаме подобни ритуали – не е ясно как ще стане това, и със сигурност днес няма как да стане за една нощ.

За мен да станеш мъж, колкото и парадоксално да звучи, има връзка с това как се отнасяш към жените, към природата на женското. Мисля, че ставаш наистина мъж, когато се научиш да се отнасяш към жените добре. Когато интегрираш в твоята психика елементи от майчиното ти „психе“ – състрадание, грижа, интуиция, креативност. Тогава ставаш мъж.

Да си мъж няма нищо общо с купуването на оръжие, правенето на големи мускули, присъединяването в армията, носенето на униформа. Да се отнасяш добре към жените или едно общество да се отнася добре към жените е признак за порасналост на мъжа и на обществото. Общества, които не се отнасят добре към жените, не могат да просперират. За мен, да станеш мъж е да се отнасяш към жените, както би трябвало да се отнасяш – като с равни.“

Днес празнуваме рождения ден на музиканта с няколко негови мисли за живота…

„Трябва да си Човек, за да преодолееш невежеството и да се усмихнеш“.

„Винаги съм бил по-откровен в своите песни, отколкото в общуването.“

„Успехът винаги изисква степен на безмилостност. Ако трябваше да избирам между приятелството или успеха, вероятно бих избрал успеха.“

„Няма друга религия, освен секса и музиката.“

„Не мога да променя живота си, за да се съобразявам с хората, които завиждат. И не виждам причина защо трябва да го правя.“

„Искам да остарея елегантно. Да имам хубава стойка, да съм здрав и да бъда пример за децата ми.“

„Приемането на смъртта ти дава голям капитал в живота, за да живееш щастливо, както трябва. Да живееш за момента.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.