Тайната рецепта на любовта

„Тайната рецепта на любовта“ (ИК „Сиела“) е първа книга на български за Валентина Чебени. Тя ни разказва трогателна история за силно приятелство, пленяваща любов и неочаквани приключения.

В преломен момент от живота си младата италианка Елетра тръгва по следите на ревностно пазеното минало на болната си майка Еда. Семейната им пекарна е пред фалит, а нито миналото, нито бъдещето носят каквато и да е утеха или надежда. Следите отвеждат красивото момиче на чудатия средиземноморски остров Титано, за който се носят всевъзможни митове и легенди.

Потвърждение за част от тях Елетра получава още със стъпването на бреговете му. Островът е разделен на две, като жителите на едната половина оцеляват трудно, изхранвайки се чрез риболов и туристизъм. Другата му половина е населена от тихи, облечени в черно жени, наричани от останалите с презрение „морските вдовици”. Прозвище, чийто зловещ произход идва от случилата се преди време жестока трагедия, отнела мъжете им.

Между двата лагера се издига манастирът на света Елизабета. Именно там се крият всички тайни и се разбулват всички мистерии. Три жени живеят заедно зад стените му, всяка със своята болка. Елетра се присъединява към тях, готова на всичко, за да разбере истината за своя произход. И така, на острова, разделен на две от стара тайна, Елетра не само ще научи истината за живота на майка си и за баща си, когото не познава, но и ще се натъкне на истината за своето собствено минало.

Наред с това ще преоткрие истинската си страст. Да твори вълшебни сладки изкушения и… отново ще усети магията на любовта.

Но най-сладките аромати в кухнята носят най-много болка на Елетра, защото всичко си има цена. А и мрачна заплаха е надвиснала не само над манастира, ами над целия остров.

Книгата съдържа и рецепти на традиционни италиански ястия като винени праскови с бита сметана, анасонов хляб със захарна глазура и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.