ЗвездиНовинки

Тъжно: Още една К-поп звезда напусна този свят

Известният южнокорейски Kей-поп изпълнител Чой Сунг-бонг се е самоубил в Сеул. Новината съобщават западни издания, като се позовават на полицейски доклад.

Неотдавна Чой, който доби популярност от шоуто „Корея търси талант“, обяви, че страда от онкологични заболявания и започна да набира пари за своето лечение. Оказа се обаче, че това е чиста лъжа и той дори бе осъден за измама. Наложи се да върне всички събрани средства.

Малко преди тялото му да бъде открито, 33-годишният Чой Сунг-бонг публикува видео в канала си в YouTube, за да се извини на всички, които е преметнал и призна, че е направил „глупава грешка“. Трупът на Чой е намерен в неговия собствен апартамент.

Чой Сунг-бонг израства в бедно семейство, което няма възможност да развива гласовите си възможности. През 2011 г. попада в шоуто „Корея търси талант“, където впечатлява журито, част от което е и Джъстин Бийбър, с песента Nella Fantasia на Енио Мориконе.

К-попът води началото си от корейската музикална сцена от началото на 90-те години. По това време различни музикални жанрове са популярни в Корея, включително фолк, рок, джаз и хип-хоп.

В края на 90-те и началото на 2000-та к-попа набра популярност с групи като g.o.d., S.E.S. и H.O.T., които стават известни имена в Корея.

Отдавна обаче се говори, че цената на славата за К-поп изпълнителите е доста солена.

Изпълнителите преминават през сериозна подготовка преди да се качат на сцената и да застанат пред прожекторите, камерите и феновете.

Някои от момчетата и момичетата, които са били част от индустрията, разказват, че дисциплината е супер строга. Те задължително трябва да направят пластични операции, подлагат се на диети, нямат право да излизат без разрешение, крият тайни телефони, за да могат да поддържат контакт с роднините си…

Обучението преминава в ежедневни уроци по танци, пеене, физическа подготовка. Следи се за ръст, тегло, кожа. Средната продължителност на периода на обучение е между 2 и 5 години, но има изпълнители, които пробиват след 9-10 години.

Стресът със сигурност е огромен. Както от „затворническия“ начин на живот, така и заради славата и напористите фенове.

Любопитен е фактът, че темите на песните обикновено засягат общочовешки, социални проблеми. Например, в песните на ВТS често се пее за тормоз, непосилните социални стандарти, психическото здраве и ролята на съвременната жена в обществото.

От друга страна групите са истински „златни кокошки“ за икономиката. Капиталът, който групата генерира за Южна Корея, е около 3,6 милиарда на година (по информация на Daily mail от 2018 г.). Според същата статия 1 на всеки 13 туристи посещава страната, заради… групата.

Уникалността на този жанр се крие в добре премислените действия на екипа, който подкрепя дадена група или индивидуален изпълнител. Концепцията обхваща видеоклипове, фотосесии и интервюта. Тя се допълва от визията – прически, грим, от танцовите движения и дори от израженията на артистите през целия период на промотиране.

Всичко това май обяснява и сривовете, които настъпват в живота на артистите. То е като да сключиш сделка с дявола. Но дали си струва?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *