Лично

Теди Кацарова: Когато една връзка стане праволинейна и скучновата, се губи тръпката!

Познаваме Теди Кацарова от сцената. Но сега я виждаме в ново амплоа. Това на влогър, който дава съвети за хранене и приготвя омайни вкусотии. Изглежда прекрасно, казва, че и се чувства прекрасно.

Затова решихме да си поговорим откровено – за живота по време на пандемия и за новото предизвикателство. 

Здравей, Теди, как си, как се чувстваш?

– Учудващо добре в тази криза. Трудно започнах в началото на пандемията. За съжаление загубих и приятели. Но това ме направи много по-силна и ме научи да гледам по-положително на живота.

Музиката помага ли в такива моменти?

– Помага, но при мен повече помогна спортът. Аз промених изцяло начина си на живот. И когато човек излекува тялото, сякаш става промяна и в мисленето му. При мен трансформацията бе много сериозна, от гледна точка на здравето най-вече.

А с какъв спорт започна?

– Имах доста здравословни проблеми, част от които може би бяха отключени и от стреса, че спира работата, от това спира и целият ти живот… На нас, артистите, животът ни е твърде динамичен, ние не се спираме. Миналата година аз се сблъсках с най-големите си кошмари – да си стоя вкъщи, което въобще не обичам, да остана без работа, да загубя най-добрия си приятел, и кученцето ми почина… А последното, което буквално ме разтресе, бе фактът, че се наложи да пея на погребението на много близък приятел. И това тотално преобърна мирогледа ми.

Смених начина си на живот. Започнах фитнес програма с много добър треньор – Владислав Хаджиперев. Благодарение на неговите упражнения буквално съм нов човек.

Разкажи малко повече за програмата?

– Това са изометрични упражнения. Свалят се килограми, но не това е най-важното. По-важното е, че сега почти нищо не ме боли. Аз имах проблеми с гърба, кръста. Смених и начина си на хранене, което много ми помогна. Запалих и доста хора покрай мен. Затова решихме да стартираме специален блог. Той бе пуснат официално на 14 февруари. В него представяме лесни, нискокалорични и много вкусни ястия. Показваме и различни упражнения.

Изометрията е нещо много различно. Дава гъвкавост на тялото. Променя се стойката. 

Стартираме с името БИО//ЛОГИЧНИ. Правим го с голяма любов и много желание. А идеята е да помогнем хората, които имат подобни на моите проблеми.

 

Освен работата по блога пускам и нова песен – на 5 март. Направихме я с Дидо от Deepzone. 

Какво ти липсва най-много?

– Сцената. Ние, изпълнителите, сме свикнали да имаме комуникация с публиката, с хората срещу нас. Те ни зареждат с енергия. А хората са зажаднели за музика, за събития. Спомням си, имахме концерт във Варна, посветен на книгата на майка ми – „Мой сън“. Заради проливен дъжд, трябваше да го отложим. А той вече бе отлаган няколко пъти. Майка излезе да обясни, че няма как да се случи, заради опасността от токов удар. Но хората не искаха да си тръгнат. Тогава колективно се помолихме зад сцената и колкото и да е странно, дъждът спря точно в момента, в който трябваше да започне концертът. След това при мен дойдоха млади хора, снимахме се, говорихме. И те споделиха колко много им липсват концертите, събитията. А аз осъзнах каква сила и енергия носи музиката  в живота ни.

За какво ще бъде новата песен?

– Това е един проект, в който се включих по покана на Дидо от Deepzone. Кавър на Мадона от 90-е – Express yourself. Песните ще бъдат издадени през голям руски лейбъл. Заснехме клипа. Получи се много добре. Като стилистика песента е близо до мен, защото аз години наред работех с диджеи в Скандинавия. А Дидо е изключителен професионалист и с него се работи много лесно.

Музиката е универсалното средство за сближаване между хората.

Как се случва един твой ден? Какво хапваш?

– Обичам протеинов хляб. За първи път в живота си не пазя диета! Просто ограничих количеството. Реално човек може да се засити с малко. За съжаление ние доста разхищаваме хранителни продукти. А като хапваш малко имаш и повече енергия. Докато бяха затворени фитнесите, спазвах програма у дома – с ластици. Много са добри. Не те натоварват, стягат и раздвижват всички мускули. Ходя много пеша – поне по 8 км. Хомеопатия, упражнения, здравословно хранене. И добра мотивация.

Рецептата за това чудно сорбе ще намерите в новия влог – БИО//ЛОГИЧНИ.

Вдигна се доста шум около твоята нова сърдечна тръпка?

– Да, беше много забавно. Аз имам човек до себе си. Е, той не е този, с който ме „хванаха“ от „Папараци“. Това беше Дани, с когото сме много дори приятели. Той е човекът, на който да поплача на рамото, да споделя болката си. Познаваме се от осми клас.

Какво е за теб любовта?

– Да споделяш най-красивите моменти с любимия човек. Всеки ден да бъде приключение.

Когато една връзка стане праволинейна и скучновата, се губи тръпката. Трябва постоянно да се измислят нови неща.

Да си имате история, но и във всеки ден да има някаква мечта, която да случвате. Аз много обичам да пътувам. За съжаление това сега е малко невъзможно. Но и това приех. Научих се да не излизам навън. Да се събираме. Аз готвя. Възвърна се традицията на домашните купони. Готино е. Но животът навън ми липсва.

Ако трябва да определиш живота си и връзката си с песен, какъв би бил жанрът?

– Задължително трябва да е ар енд би в стилистиката на поп музиката.

 

Интервюто взе Веселина Петрова
Снимки: личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *