КрасотаНовинки

Терапии с арганово масло и кератин са хит при грижите за косата през лятото

Косата е “короната”, която жената носи всеки ден. За да се радвате на красива и блестяща коса, трябва да се грижите добре за нея. Особено през лятото, когато се зареждаме със слънчеви лъчи и солени вълни.

Александър Филипов, създател на AF Academy by Alexander Filipov – най-голямата в Югозападна България, ни съветва как да постигнем това.

Александър помага ежедневно на десетки дами да блестят с перфектно поддържана коса, независимо от сезона. Тънкостите на сложните геометрични прически и уникални техники за боядисване, той е изучил в най-реномираните академии за коафьори в Барселона, Милано и Белгия.

Грижата не напуска плажа

Релаксиращото време на морския бряг е особено благоприятно за психиката, но не може да се каже същото за косата. Силното слънце и морската вода я увреждат и затова трябва да положим специално внимание. “Много важно е да се използват слънцезащитни продукти, но това трябва да става регулярно, през час и половина”, съветва специалистът.

Особено подходящи са продуктите на базата на смокиня. Предимството е, че те попиват бързо и не оставят мазни следи, а само защитен филм, който не позволява на слънчевите лъчи да изсушат косъма или да развалят ефекта на боята.

Внимание за блондинките!

Особено много трябва да внимават русите дами, защото при тях се наблюдава по-голяма дехидратация на косъма, заради светлия цвят. Те трябва да избират дълбоко хидратиращи продукти.

Препоръчително е да се насочат към продукти на базата на захари, които имат свойството да задържат водата. Могат да помогнат и балсами без отмиване и течни кристали.

Може да подсилим ефекта на качествените продукти, като си осигурим и хубава кърпа или шал от естествена материя, с които да покриваме косата. Освен защита, това ще е един перфектен завършек на плажната визия.

Изберете подходяща възстановяваща терапия!

Дори да следваме съветите на професионалните коафьори, винаги през лятото има риск косата да загуби най-добрата си форма. Много препоръчвана е кератиновата терапия. Тя е една от най-добрите, които запълват косъма. Но е и една от най-силните и скъпите. Друг хит е “чела де мадре” или клетката-майка. Терапия, която се базира на аргановото масло, но извлечено не от листото, а от самите стволови клетки на дървото. Тя може да се използва за постигане на различни резултати спрямо нуждите на клиента.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *