Титлата, която можеше да спаси живота на Даяна

През 1996 г. кралица Елизабет Втора обявява пред парламента, че принцът на Уелс и съпругата му – Даяна, се развеждат. Кралицата споделя, че ще направи всичко по силите си, за да растат децата им обичани и с достатъчно внимание и от двамата родители.

След развода Даяна получава за ползване част от двореца Кенсингтън, 17 милиона британски лири и свободата си. Но кралицата я лишава от титлата HRH (Нейно кралско височество). Даяна е просто принцесата на Уелс.

Говори се, че 15-годишният принц Уилям тогава е обещал на майка си, че ще възстанови титлата й, когато стане крал.

На пръв поглед изглежда, че освобождавайки се от титлата, Даяна получава свободата си. А може би не е така. Мнозина днес смятат, че ако беше запазила титлата си, Даяна можеше да е жива днес.

Това е така, защото членовете на кралското семейство, носещи титлата „HRH“, имат възможно най-добрата 24-часова охрана.

Затова днес много фенове на кралското семейство вярват, че титлата е щяла да предпази Даяна от преследващите я папараци…

Както всяка година, всеки, който желае, може да почете паметта на принцеса Даяна с цветя през входа на двореца Кенсингтън в Лондон или край входа на тунела в Париж, в който принцесата загина на 36-годишна възраст.

Според британския в. „Дейли телеграф“ тази година синовете на Даяна – принцовете Уилям и Хари, не участваха в публични възпоменания, а говорители на принцовете потвърдиха, че всеки от тях ще почете годишнината поотделно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.