Здраве

Той съветва Стив Джобс как да се бори с рака и удължава живота му със 7 години

Стив Джобс се вслушва в неговите думи и това удължава живота му със 7 години. Става въпрос за най-популярния лекар на Холивуд, Дейвид Егс, който печели уважение и слава, лекувайки самия Стив Джобс.

Именно с помощта на напътствията на Егс основателят на Apple живее седем години, въпреки че страда от рядка и тежка форма на рак на панкреаса.

Дейвид се запознава с Джобс година след като е диагностициран.

„Срещнах го около година след като му откриха рак на панкреаса. Той просто имаше рецидив на това заболяване. Аз проповядвам агресивен и иновативен подход към лечението на рака. Вярвам в съвременните начини за лечение и лечението като цяло. Мисля, че това впечатли Стив“, казва лекарят.

Първоначално Дейвид казва на Джобс да яде риба, въпреки че Стив е вегетарианец.

„Стив беше вегетарианец, но по време на лечението ядеше риба по мой съвет. Винаги казвам, че е по-добре да се използват мазнините. Мазнините трябва да се ядат, но добрите, ненаситените.“

„Беше невероятно умен и разбираше медицинската терминология. Успях да говоря с него за състоянието му, без да опростявам нищо“, казва Агс за Джобс.

Какъв е основният дискомфорт при рака, според експерта Дейвид Агс?

„Основната неприятност на рака е самата му природа: той е саморазрушителен, в смисъл, че обърква собствените ни клетки. Ракът е ужас, който спи във всеки от нас. Понякога се събужда за кратко, изхвърляйки група странни клетки, наречени тумори, но в повечето случаи отново изпада в хибернация под въздействието на цял арсенал от гениални методи на въздействие. Но понякога, когато най-малко очакваме, звярът пробива защитните сили на цялото тяло, което води до разрушаване на клетката и до разрастване на злокачествена тъкан“, казва лекарят и добавя.

Не знаем какво причинява рак и защо се развиват туморите, но има предположение, че ракът е свързан със систематичен проблем – комплексно нарушаване на функцията на нашия организъм, което не трябва да се лекува оперативно. Важна е профилактиката. Поставете си за цел постоянно да изучавате себе си и да си водите бележки“.

„Слушайте тялото си и не забравяйте, че точно вие познавате себе си най-добре. Лекарят няма да влезе в главата ви или да открие признаците. Никога не се доверявайте сляпо на лекарите. Не оставяйте медицинската си документация на лекаря. Поискайте копия и ги дръжте при себе си“, казва още медикът.

Той подчертава, че е важно да правим определени неща по едно и също време през деня, както и да внимаваме какво вкарваме в тялото си, колко спортуваме и спим.

„Спазвайте правилата за здравословно хранене, сън и физическа активност, независимо от деня от седмицата. Трябва да свикнете да правите всичко по едно и също време, например да обядвате по едно и също време, да си лягате по едно и също време.“

Лекарят смята, че промяната на установения режим не е полезна за организма.

„Промяната на начина на сън през уикенда, в смисъл да спите по-дълго, може да навреди на здравето ви. Ако си легнете в девет и след това в десет вечерта, вие също нарушавате режима си, дори ако спите същия брой часове“.

И специално подчертава, че за доброто здраве е много важно как се подготвяме за сън.

„Научете се да се приготвяте за лягане със специален ритуал. Радиацията, излъчвана от компютри, телевизори или мобилни телефони потиска секрецията на мелатонин, хормонът, предизвикващ съня. Поне половин час преди лягане изключете телевизора, телефона или компютъра, за да спите спокойно“, казва Агс.

И разкрива, че липсата на сън влияе върху количеството храна, която ядем.

„Липсата на сън разделя мозъка от стомаха, което води до „несъзнателно хранене“. Подвежда тялото да вярва, че е гладно, когато всъщност не е. Дайте на мозъка си почивка. Моментите, в които ви е „скучно“ всъщност са почивка за мозъка ви“.

Човекът лекувал много влиятелни хора по света предупреждава, че никога не трябва да пропускате физическата активност, особено ходенето.

„Винаги се опитвайте да спортувате, защото многото упражнения винаги са по-добри от никакви. Движението е много по-лесно, отколкото изглежда, особено ако знаете, че това е единственото научно доказателство за тайната на младостта, което не изисква специални инвестиции, време и пари“, казва в заключение д-р Дейвид Агс, цитиран от „Женски магазин“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *