ЗвездиНовинки

Том Круз на 59: Ако ще направя нещо, го правя докрай

Том Круз е роден в Сиракюз, Ню Йорк, на 3 юли 1962 г. Майка му е учителка, а баща му – инженер. Има три сестри, а през поколенията може да се проследи ирландски, немски и английски произход.

Цялото му име е Томас Круз Мейпотър IV.

Още преди да стане на 15 години, той сменя над 15 училища, защото семейството му пътува много.

Първото му участие в постановка е в четвърти клас, но като дете искал да стане свещеник и даже кандидатства в семинарията. С времето обаче открива призванието си – актьорството.

Започва кариерата си на 19-годишна възраст. 

Жени се е три пъти и има три деца, две от които са осиновени. Имал е връзка с Никол Кидман, Пенелопе Круз и Кейти Холмс.

Известен е с ролите си във филмите от поредицата „Мисията невъзможна“, „Интервю с вампир“, „Специален доклад“, „Последният самурай“, „Война на световете“, „Джак Ричър“, „Забвение“, „На ръба на утрешния ден“ и други.

Освен актьор, е и продуцент. В тази област е известен с работата си по поредицата „Мисията невъзможна” и по филма „Последният самурай”, както и по лентите с продължение на „Джак Ричър“.

Носител на награди „Златен Глобус“ за най-добър актьор в драма за филма „Роден на четвърти юли”, за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за филма „Джери Магуайър” и за най- добър поддържаш актьор за филма „Магнолия”.

„Ето как съм изживял живота си: никога не съм закъснявал на снимачна площадка. Правя филми, в които вярвам. Чувствам се привилегирован да мога да правя това, което обичам.“

„Не съм съгласен с хората, които мислят, че научаваш повече от това да губиш, отколкото от това да спечелиш.“

„Не ме интересува кой си, животът има предизвикателства.“

„Бях преследван от папараци, те пускат светлини, преследват те и те тормозят през цялото време. Това се случва по целия свят и със сигурност се е влошило. Не знаете какво е да те гонят.“

„Когато трябва да се справите с много проблеми, или ще потънете, или ще плувате.“

„Когато работя, работя много усилено. Затова гледам да работя с хора, които имат това ниво на отдаденост. И аз съм зависим от всички. От режисьора до екипите ми, с които работя.“

„Не станах актьор, за да имам власт, но просто се случва, че я имам и така разполагам с много възможности.“

„Обичам децата. Веднъж бях дете.“

„Обичам това, което правя. Гордея се с това, което правя. И не мога да направя нещо наполовина, три четвърти, девет десети. Ако ще направя нещо, го правя докрай.“

„Не съм обвързан, нито свободен. Просто съм резервиран за тази, която заслужава сърцето ми.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *