Дестинации & ДегустацииНовинки

Това са градовете, в които можете да живеете наистина спокойно

Днес стресът е неотменна част от живота ни. Затова и много от хората често изоставят успешните си кариери, напускат успешните си офиси и позиции и се преместват да живеят я на село, я в някой по-малък град или пък се захващат с работа, която им осигурява повече гъвкавост и свобода.

Сайтът Travelbag е решил да направи класация за местата, където е най-спокойно да се живее. Нека видим кои са тези градове, в които има чист въздух, зеленина и естествена красота.

Първото място е дадено на столицата на щата Аляска – Джуно. Тук въздухът е най-чист, а всеки, дошъл да живее на това място, ще може да се наслади на красивата природа. Жителите и туристите могат да се насладят на карането на кану в езерото Менденхол или на разходките по една от 60-те туристически пътеки.

Вторият град, в който се живее спокойно, е столицата на Нова Зеландия – Уелингтън. Известен със своите тучни зелени хълмове, добро качество на въздуха, липсата на шум и светлинно замърсяване, Уелингтън има всички предпоставки за страхотна градска почивка, която ви позволява и среща с природата.

Третото място в списъка е отредено за още един град в Нова Зеландия – Окланд. Той има 700 туристически маршрута, угаснал вулкан и зашеметяващи плажове.

Останалите градове с класацията са: Пърт (Австралия), Мелбърн (Австралия), Сидни (Австралия), Атланта (Грузия), Пукет (Тайланд), Далас (Тексас) и Ванкувър (Канада).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *