Традициите са това, което бяха. И в Първомай го знаят най-добре

Есен е. Отвсякъде се носи аромат на печени чушки. Хората отдавна са направили зимнината. Други попълват фризера с полезни зеленчуци.

А в една от най-старите родни фабрики за производство на лютеница – тази на Булконс Първомай, отвориха нов мощности за производството на любимата на малки и големи храна. Вложени са 5 милиона лева – собствени средства и такива по Програмата за развитие на семските райони.

Бурканчето с хоро на етикета навърши 80 години. И върви напред. Качеството и вкусът обаче се запазват. Според традициите. Променят се опаковките и мисията.

Новост е оборудването за производство на малки кутийки за бързо хранене. От 70 и 125 мл. Отваряш и изяждаш. Не е като бурканчето. Отвориш, пък оставиш в хладилника, после забравиш. И лютеницата вземе, че мухляса. А после я изхвърляш. Всички знаем, че мястото на храната не е в боклука.

Малките опаковки пестят пари на потребителите и ценната суровина. Кутийката е подходяща за офиса или за пикник в парка, планината.

Впечатляващ факт е, че лютеницата се произвежда само от български суровини – чушки, домати. Качествени и добре узрели. „Булконс Първомай“ изкупува хиляди тонове пресни родни зеленчуци директно от производителите.

Българската лютеница има своите почитатели в САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *