Новинки

Тръмп бе осъден да плати 5 милиона долара, заради обвинение в сексуално насилие

Доналд Тръмп е признат за виновен в опит за изнасилване над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на миналия век. И за клевета. Това решиха съдебните заседатели, осъждайки бившия президент да плати обезщетение в размер на 5 милиона долара, предаде Ройтерс.

Реално с това свое решение те отхвърлиха твърденията на писателката за изнасилване.

Според решението на съда, Тръмп трябва да плати общо 5 млн. долара – 2 млн. долара за тормоз и 3 млн. долара за клевета, съобщи Си Ен Ен.

Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици.

„Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята“, написа той в социалната си мрежа.

Бившият президент на САЩ, който води кампания за повторното влизане в Белия дом през 2024 г., ще обжалва, заяви неговият говорител Стивън Чунг, пише БТА.

79-годишната Карол свидетелства по време на гражданския процес, че Тръмп, който е на 76 г., я е изнасилил в съблекалнята на универсалния магазин „Бергдорф Гудман“ в Манхатън през 1995 г. или 1996 г., след което е накърнил репутацията ѝ, като написа през октомври 2022 г. в социалната си платформа, че твърденията ѝ са „пълна измама“ и „лъжа“.

Обвиненията срещу Тръмп не спират през последните месеци. Явно не е удобен за някои наистина силни политически кръгове в САЩ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *