ЛюбопитноНовинкиНовинки

Три сутрешни навика, които ще ви направят по-щастливи

Навиците променят живота ни, здравето и финансите към по-добро или по-лошо. А според специалистите, следващите три от тях ще ви помогнат да живеете по-щастливо…
Колкото повече навици имаме, които ни помагат, а не ни пречат, толкова по-често ще успяваме.

Сутрешни страници…

Чели ли сте книгата на Джулия Камерън „Пътят на художника“? Ако не сте, потърсете я! Няма значение с какво се занимавате. Сутрешните страници са поток на съзнанието, които ще съберете точно върху три листа.

Основното изискване е да пишете на ръка, да започнете да пишете веднага след като се събудите, да запишете всичко, което е в главата ви. След няколко дни прочетете написаното.

В резултат на това „упражнение“ ще активирате творческата енергия, ще започнете да имате нови идеи, свързани с работата, бизнеса, сътрудничествата, а във въздуха ще се появят отговорите на вълнуващите ви въпроси.

Събуждайте се с усмивка

Учените отдавна са доказали, че дори измъчената, изкуствена усмивка повишава настроението. В момента, в който се събудите, протегнете се и се усмихнете. Представете си какъв чудесен ден ви очаква и как ще се справите с всичко.

В резултат на това ще повишите тонуса на организма, ще активизирате работата на мозъка, ще подобрите настроението си, ще имате по-голяма увереност в себе си и успешният ви ден ще бъде гарантиран на 90 процента.

Планирайте от вечерта

Планирането на седмицата или на деня позволява да видим цялата картина на своите физически и душевни ресурси. Няма значение къде планирате – дали в телефона, върху бележник или в гугъл календара.

Започнете от вечерта, а през деня допълвайте това, което трябва да свършите. Задължително зачерквайте вече свършеното. Отделете си време в календара и за почивка. Не отлагайте днешната работа за утре.

В резултат на това ще започнете да успявате по-често, ще спрете да забравяте важните неща, ще имате сили и време за допълнителни дейности и с лекота ще можете да движите няколко проекта.

Променяйки навиците си, ние променяме живота си към по-добро, правейки го по-интересен и пълноценен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *