Уил Смит срещу… Уил Смит в „Близнакът“

На 11 октомври в кината влиза новият екшън трилър „Близнакът“ на режисьора и носител на „Оскар“ Анг Лий („Животът на Пи“, „Планината Броукбек“, „Тигър и дракон“).

Уил Смит е в ролята на елитния наемен убиец Хенри Броган, който става мишена на мистериозен млад таен агент, негово собствено копие.

Образът на 23-годишния Младши е изцяло дигитално създаден на 100% от актьорското изпълнение на Смит. Благодарение на използваната революционна нова технология двамата участват в ръкопашен бой един срещу друг в невероятно двойно изпълнение.

„Гледаме Уил, който се изправя сам срещу себе си от преди 30 години“, коментира продуцентът Джери Брукхаймър.

„Това не е подмладяване или лицево проследяване, а изцяло дигитално творение. Всяка сълза, всеки удар, всичко, което виждате, е Уил Смит“, допълва специалистът по визуалните ефекти Бил Уестенхофер.

Самият Уил Смит също коментира своето историческо двойно изпълнение. „Когато го видях за първи път, беше много особено. Това бях АЗ. Взирах се в идеалната 23-годишна версия на самия себе си. Сякаш някой беше премахнал всички недостатъци. Това ще промени начина, по който се гледат и правят филми.“

Клайв Оуен и Смит

В продукцията участва и Клайв Оуен, който влиза в ролята на Клей Варис – безскрупулният шеф на програмата за клониранеТой стои зад създаването на Младши.

Бенедикт Уонг е Барън, бивш колега и близък приятел на Хенри.
Мери Елизабет Уинстед е младата агентка Дани, чиято задача е да следи Хенри, но става негов съюзник.

Мери Елизабет Уинстед

В официалния трейлър на филма виждаме повече и от кръстеното от Анг Лий „байк-фу“. Уил Смит и… Уил Смит завихрят истински дуел с мотори по улиците на Картахена, Колумбия.

Но има ли как да победиш, когато се изправяш срещу самия себе си? Именно идеята човек да преследва самия себе си е и интригуващата идея зад екшъна, който всички очакваме тази есен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.