Дестинации & ДегустацииНовинки

Ути Бъчваров: Не ме вземайте със себе си на пътешествия, аз съм страшен карък

Изпълнено с предизвикателства се оказа пътуването на Ути Бъчваров до Австралия.

А самият той призна: „Скъпи приятели, не ме вземайте със себе си на пътешествия, аз съм страшен карък. Ама наистина страшен! Или ще ме „приклещят“ на летището на връщането от Аржентина, или папагали ще ошушкат стаята ми в хотела в Австралия, или ще се заклещя в неопрен по време на гмуркане в Бариерния риф.“

Оказва се, че Ути за малко да бъде отнесен от циклона „Габриел“, който предизвика мащабни евакуации, прекъсване на електрозахранването и щети на имоти и инфраструктура в големи части от Северния остров на Нова Зеландия.

Броят на загиналите нарасна на петима души, а степента на земетресението, което стана късно в сряда, беше повишена, съобщиха официални лица, цитирани от ДПА и БТА. Евакуациите продължават и в четвъртък, тъй като дъждът продължава да вали и нивото на реките се покачва.

„Тази снимка е направена на пристанището в Оукланд броени часове преди циклонът „Габриел“ да причини проливни дъждове и бурни ветрове в началото на тази седмица. Стихията донесе наводнения и свлачища, спря тока в цяла Нова Зеландия и изолира голям брой от населените райони. Половината от 15-те хиляди яхти зад гърба ми вече ги няма, тъй като бяха отнесени от водата. 🌊„, написа готвачът.

✈️ След повече от 25 часа, прекарани в полети и висене по летищата, успях да хвана последния самолет в суматохата и да се добера до България. Дори самолетът ми беше празен, защото от страх от бури и ветрове, хората не смееха да пътуват. Въпреки преждевременното ми завършило приключение, имам безкрайно много интересни неща за разказване, които тепърва ще споделя с вас през идните дни. 🤩 Само да поема дъх и продължавам с вкусните си и любопитни разкази.“

В очакване сме!

Снимки: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *