Хороскоп

В нощта на 30 срещу 31 август: Синя Супер Луна ни носи духовна трансформация

Днес е второто суперлуние за месец август, което ще бъде и рядка Синя Луна, със Сатурн, надничащ зад нея. Синьото суперлуние ще настъпи в 04:35 ч. българско време.

Космическата завеса се вдига в нощта срещу 31 август с второто пълнолуние за месеца – причината тази Луна да се нарича синя. Нарича се също суперлуна, защото е по-близо до Земята от обикновено и изглежда особено голяма и ярка.

Суперлуна възниква, когато пълната Луна е близо до най-близката си точка до Земята в нейната орбита. Орбитата на Луната спрямо Земята е елипсовидна, така че всеки месец тя достига най-близката точка (перигей) и най-отдалечената точка (апогей).

Това ще бъде най-близкото пълнолуние за годината, само на около 357 344 километра от Земята.

Сатурн ще се вижда като ярка точка на 5 градуса в горния десен ъгъл на Луната при залез слънце в източно-югоизточната част на небето, обясниха от НАСА. Ще изглежда, че Сатурн кръжи по посока на часовниковата стрелка около Луната в продължение на нощта.

Не се очаква да има друга Синя Супер Луна до 2037 г., твърди италианският астроном Джанлука Маси, основател на Проекта за виртуален телескоп.

Ако времето го позволява, наблюдателите нямат нужда от бинокли или телескопи, „само от собствените си очи“, казва Маси.

От астрологична гледна точка периодът на Синята супер Луна е рядък и изключително мощен феномен.

Настъпва време на духовна трансформация. Открива се възможност за изчистване на стари енергии, идва време за себеоткриване, изцеление и проявление.

Точно както близостта на Луната до Земята става по-голяма по време на суперлуна, така и нашите духовни връзки и намерения стават по-силни.

Четири зодиакални знака ще се почувстват най-възприемчиви към вибрациите на синята суперлуна, която се разгръща в знака на Риби. Това са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *