ЛюбопитноНовинки

В полунощ небето се отваря: Звездите слизат на Земята, стават чудеса

Според вярванията, в нощта срещу Еньовден „небето се отваря“. Звездите „слизат на земята“, омайват тревите и цветята и им придават лечебна магическа сила… И се случват чудеса.

Явяват се свръхестествени същества – вампири, змейове и самодиви.

През нощта срещу Еньовден от мястото, където има заровено богатство, излиза син пламък.

Звездите слизат на земята и се къпят в застиналите вълни на морето. Вярва се, че преди да “тръгне към зима”, слънцето се окъпва в изворите и реките и прави водата лековита.

После се отърсва и росата, която пада от него, е с особена магическа сила. Затова през тази нощ водата в реките и кладенците е лечебна и магическа. След като се изкъпе във водите, слънцето поема своя обратен път към зимата.

Сънищата в нощта срещу Еньовден са пророчески. Хубавите сънища се сбъдват, а кошмарните – не. Те показват лошото, което ще напусне живота на сънуващия ги. Добре е сутринта сънуваното да се запише, защото се забравя почти незабавно. За да се сънува пророчески сън, обаче, трябва предварително да се заяви намерение за това…

Каквото и да сънувате в нощта срещу Еньовден, мислете за това като за някакъв символ на здраве и щастие.

Вярвайте в магията на природата, бъдете благодарни за живота и здравето си.

Момите и невестите посрещат изгрева и гадаят по сянката си за здраве и живот през годината, нестинарите в Странджа играят върху огън, на други места се палят обредни огньове – проекция на небесния огън – Слънцето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *