ИстинскиLOVEисторииНовинки

В сиропиталището я наричат „дете на дявола“. Съдбата обаче и` изпраща ангел и тя става известна балерина

Михаела ДеПринс e изключително добра балерина. Днес тя танцува в Бостънския балет, участвала е в музикални клипове на Бионсе и Мадона.

Постига успех благодарение на своите усилия и на сериозната подкрепа от страна на своите осиновители, пише „Брайтсайд“.

Животът на Михаела не е от най-щастливите преди да бъде осиновена. Тя е родена през 1995 г. в Сиера Леоне. Родителите й я кръщават Мабити. За жалост родителите й си отиват от този свят рано и нейният чичо я изпраща в сиропиталище. Там тя е просто поредния номер.

„Наричаха ни с имена – от 1 до 27. Номер 1 беше любимец, а номер 27 – най-нелюбимото дете“, разказва момичето.

Михаела е номер 27. Защото има заболяване – витилиго. И тъй като е различна от останалите, а наричат „дете на дявола“.

Тя намира утеха в приятелството – с Мабинти, която е номер 26 в сиропиталището. Двете обичат да пеят, да играят и да си разказват истории за това какъв би бил животът им, ако ги осиновят.

В един момент животът й обаче се превръща в приказка…

Една жена от Ню Джърси – Илейн ДеПринс, винаги е мечтала да осинови дете от Африка. Искала да осинови приятелката на Михаела, но от сиропиталището нещо се объркват и казват, че имат две деца с едно и също име.

„Обадиха ми се от агенцията за осиновяване и ме попитаха коя Мабинти искаме да осиновим, защото имат две момичета с това име“, спомня си Илейн.

Тогава тя научава, че другата Мабинти е била отхвърлена от 12 семейства, заради нейното кожно заболяване. И решава – ще осинови двете момиченца.

Илейн казва, че никога няма да забрави първата си среща с Михаела.

„Тя стоеше със скръстени ръце, много ядосана. Мислеше си, че отново няма да я пожелаят“, казва Илейн.

Осиновителите на Михаела успяват да я дарят с много любов.

Докато е в сиропиталището, Михалела е очарована от снимка на балерина, публикувана във вестниците. И мечтае да стане професионална танцьорка. Когато пристигна в дома на осиновителите си, момичето показва снимката на Илейн и споделя, че мечтае да има балетни обувки.

Осиновителката й е трогната и й обещава един ден да стане балерина.

В началото Михаела се страхувала и спяла на запалена лампа. Но любовта и грижите на нейните родители й помагат да излекува разбитото си сърце. И тя започва да следва сърцето си.

Работи усилено, за да сбъдне мечтата си и това й носи голям успех.


Само на 17 години Михаела играе балет в Dance Theatre of Harlem в Ню Йорк. По-късно е наета от Холандския национален балет, а днес нарича Амстердам свой истински дом.

Тя приема живота в Холандия като сбъдната мечта, но и успех, който заслужава.

„Не става въпрос за приказка… Трябва да работиш упорито. Трудно е. Но аз обичам балета.“, каза тя.

Михаела иска нейната история да бъде мотивация за останалите деца. Тя пише книга за живота си, а поп легендата Мадона изрази желание да режисира филм за нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *