В „Стаята на чудесата” или кои са истински важните неща в живота

В „Стаята на чудесата“ (ИК „Сиела“) младият френски автор Жюлиен Сандрел ни разказва една трогателна история. Как един неочакван инцидент може да преобърне живота ни за секунди? На какво е способна една майка за своето дете? Кои са истински важните неща в живота?

Младата парижанка Телма е отдала изцяло живота си на своята кариера и отдавна е спряла да се занимава с нещата, които вълнуват дванадесетгодишния й син Луи. За нея детето е просто пречка по иначе гладкия й кариерен път.

Ненадейно тежък инцидент сполетява момчето, което изпада в кома. Животът му виси на косъм. Неочакваната и шокираща ситуация преобръща живота на студената кариеристка, провокирайки я да преосмисли всичко, което е постигнала. Или пропуснала – досега.

Докато лекарите се борят за живота на Луи, майка му открива в детската му стая списък с неговите мечти – неговия „бележник на чудесата“. Мечти, които той едва ли ще успее да изпълни някога… Затова Телма решава да ги осъществи вместо него, като записва на видео всяко от предизвикателствата и ги пуска в болничната стая на детето. С надеждата то някак да ги чуе и да продължи да се бори.

Скоро тази стая става известна като стаята на чудесата, а всички около малкия пациент съпреживяват приключенията, в които майка му се забърква.

Докато опитва да спаси сина си Луи, Телма открива и неосъзнато чаканото от години спасение за самата себе си..

 

Жюлиен Сандрел е роден през 1980 г. в Южна Франция. Щастливо женен баща на две деца, Сандрел дебютира на литературната сцена в родината си през март 2018 г. със „Стаята на чудесата”. По-малко от година след излизането на романа правата за книгата са продадени в 20 държави по света.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.