Любопитно

В Световния ден на мъжете: Да си пожелаем еднорози

На 5 ноември се отбелязва Световния ден на мъжете. В България те са над 3 милиона.

За първи път денят се празнува като такъв през 2011 г.

Ако март месец е месецът на жената, то безспорно през ноември отдаваме внимание на мъжа.

Английската дума MOVEMBER е комбинация от думата МО, която означава мустаци, и името на месеца – ноември. През 1999 г. в Мелбърн група младежи уж на шега си пуснат мустаци. От тогава мъжете решават да не се бръснат за 30 дни в знак на солидарност.

Мъжете на земята са с 57 милиона повече от жените по данни на световната статистика от 2010 г.

Има обаче държави като Русия например, където от Втората световна война насам броят им все още не може да се изравни с този на жените.

Днес все по-често се говори за размиване на половите характеристики, умения, задължения… Често жените се държим като мъже, а пъжете – понякога си се държат като жени. И не знам доколко това е свързано с еманципацията, доколко с безотговорността и желанието за лекота на битието.

Факт е обаче, че жените днес все по-често си мечтаят за истински мъже. Или за еднорози. Това в къраг на шегата. Предполагам, че и обратното важи, но не мога да го коментирам, защото съм представител на „слабия“ пол.

Такива, които строят дом, садят дърво пред него и се грижат за семейството. Мъжът е онова нещо, което издържа физически и психически на женски драми, торнадо и финансови кризи. Или поне ни се иска да е така.

Скъпи мъже, пазете се. Доктор не е мръсна дума, посещавайте го по-често. Но не прекалявайте с хипохондрията, забежките и мечтите по лесния живот на дивана. Нали знаете – животът е за двама. Бъдете добри половинки, пътеводни светлини и истински приятели на своите дами. Те го заслужават.

Честит празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *