ЗдравеНовинки

В Световния ден на здравето: Благодарим ви, български медици!

В Световния ден на здравето мислите на всички хора по света са с борещите се с коронавируса медици. Тази година той има особено дълбок смисъл заради пандемията от COVID-19 и непрестанната борба, която те водят ежедневно с коварната болест.

По инициатива на БЛС в 12 часа медиците от болниците и спешните центрове в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на колегите си, загубили битката с COVID-19. Цялото ръководство и служителите на БЧК също ще излязат пред Централата на организацията, за да отдадат почит към героите в бяло.

През 2020 г. към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 медици, изгубили живота си, борейки се до последно и с достойнство, изпълнявайки професионалния и моралния си дълг.

Държавният глава Румен Радев ще отличи с Почетния знак на президента 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи.

Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите. Номинациите са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.

Поклон пред всеотдайността, професионализма и човешкото отношение, които ние лекари и медицински специалисти носим в сърцата си, пишат от съсловната организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *