Ваня Червенкова се готви да изкачи най-високия връх в Южна Америка

Ваня Червенкова, която всички познаваме като бизнес дама и светска лъвица, автор на диета и разни други неща за здравословен начин на живот, отново е тръгнала да се катери.

Новото приключение на Ваня започна на 8 януари, когато тя сподели снимки от летище София. Червенкова показа целия багаж, с който пътува.

Следващият кадър бе от Мендоса, Аржентина. Мендоса е известен с производството на вино. Но също така и с факта, че се намира в Западна Аржентина, в полите на Андите.

 

Мендоса е и отправната точка към връх Аконкагуа (6962 м) – най-високият връх в Южна Америка и изобщо извън Азия. Върхът е разположен на на около 112 км западно от град Мендоса и на около 15 км от границата на Аржентина с Чили.

Аконкагуа е най-високият връх в Западното и Южно полукълбо и е най-високият изгаснал вулкан в света. Той е един от седемте най-високи континентални първенци.

След като се тръгне от Мендоса се минава през Puente del Inca – малко селце, намиращо се на височина 2740 м. Оттук започва трекът за Базовия лагер. След това се стига до Confluencia и Базовия лагер известен като Plaza de Mulas, който вероятно е и вторият по големина подобен лагер след този на Еверест и в него има всички възможни екстри.

Именно от него Ваня сподели снимки и написа: „Вече стигнахме първия базов лагер „Плаза де Мулас“, който се намира на 4350 м надморска височина. Трудно и тежко е! Моля се за въздух!“.

„Спим в палатка на -14 градуса. Условията са много тежки. След ковида не се чувствам добре, но давам всичко от себе си, за да се справя! Държа сателитна връзка само с детето и няколко човека, които обичам. Имам нужда от вашата положителна енергия“, писа още Червенкова.

Същинското изкачване на връх Аконкагуа продължава около 10-15 часа отиване и връщане от последния лагер, коментират запознати.Подобна експедиция струва приблизително около 5000 лева…

Снимки: Инстаграм

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.