Лично

Васил Найденов: Младите момичета виждат, че за да преуспеят трябва да имат богат любовник

Васил Найденов сподели откровено какво мисли за предаването „Ергенът“. И призна, че му е тъжно, че много хора не могат да си позволят билет за концертите му, защото живеят на ръба на минимума.

„Участничките в предаването „Ергенът“ са извадка на част от българките, но не и на всичките, слава на Бога. Това важи и за цялото младо поколение, което търгува с телата си, а и музиката им е такава. Не ме изненадва – три поколения израснаха с попфолк в най-изопачения му вид и младите момичета виждат, че да преуспеят трябва да имат богат любовник, който да им подари я бюст, я нов нос и да имат кола с шофьор“.

Това каза Васил Найденов в интервю за „Труд“. Според него е тъжно, че неговите набори не могат да си позволят да дойдат да го гледат, нито да отидат на екскурзия, нито да си купят нови дрехи – защото живеят на ръба на минимума.

„Обясняват ни как се вдигнали пенсиите, животът е поскъпнал двойно, тъжно е. Освен това, ние плачем за войната в Украйна, същевременно децата ни ги избиват на пешеходните пътеки, а държавата нехае. Плачем на чужди гробове, а нашите деца умират, докато извършителите отново ги оправдават, за какво правосъдие говорим“.

С Йорданка Христова направиха дует

Васил Найденов е най-популярният изпълнител на музикалната ни сцена, любим на вече няколко поколения българи. Още от малък той започва да свири на пиано под влияние на майка си Маргарита, която е била оперна певица.

Завършва и консерваторията със специалност “Пиано”, а първите му изяви на голямата сцена са като пианист на “Златни струни”. През 1975 г. Васил става вокал на група “Диана Експрес”, с която записва първия си голям хит – “Синева”.

Пробивът му като самостоятелен изпълнител идва с песента от филма “Адаптация”, която става “Мелодия на годината” през 1979-та година. Същата година той печели и Първа награда на “Златният Орфей” с “Предутрин”. Почти всяка негова следваща песен става безспорен хит, а албумите му се продават с рекордни тиражи.

Със своя импресарио – Ивайло Манолов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *