Здраве

Във Великобритания: Регистрирани са 20 смъртни случая след използването на лекарство за отслабване

Лекарството за диабетици, станало популярно до голяма степен благодарение на шоубизнеса, заради способността му да помага на организма да се освободи от излишните килограми, въобще не е толкова безопасно, пише „Дейли мейл“.

Благодарение на популярния Ozempic във форма за кратко време успяха да влязат доста известни дами, включително Кели Озбърн, която дори публично си призна, че го е използвала.

Daily Mail пише обаче, че в Обединеното кралство вече са установени 20 смъртни случаи, които вероятно са свързани с употребата на лекарството. И експертите предупреждават медикаментът да не бъде купуван онлайн и без рецепта, защото това може да доведе до сериозни последствия за здравето.

Там Фрай, председател на Националния форум по затлъстяване, обяснява, че Ozempic е страхотен, но само ако се използва според препоръките.
„Хората, които го купуват без рецепта или онлайн, само за да отслабнат малко, се излагат на риск – и този риск може да бъде фатален“, казва експертът.

Освен това сега има много евтини аналози и фалшификати на Ozempic, които, разбира се, са опасни.

Един от пациентите в кома, които са използвали лекарството, всъщност е „спестил пари“.

Според статистиката, 13 от 20-те починали са мъже. Официалните причини за смъртта са сърдечен арест, свръхдоза, рак, самоубийство, а при  осем други – все още неизвестни. Но при всички причината е свързана най-вероятно с употребата на лекарството.

Един от пациентите е починал в следствие на кетоза, състояние, при което тялото „яде“ мазнини вместо глюкоза, за да си набави енергия. Друг пациент е бил приет в болница с остро стомашно-чревно заболяване.

Лекарите съветват, ако искате да свалите няколко килограма, по-добре спазвайте диета и се движете, по-безопасно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *