ЛюбопитноНовинки

Възползвайте се от магическите сили на цветовете

Те влияят на мислите, поведението, здравето и отношенията ни с хората. Изберете най-подходящия, за да повдигнете настроението си, да се успокоите или да се заредите с енергия!

Червено

Този цвят влияе най-активно върху човешкия организъм. Събужда физическите сили, енергията и жаждата за живот. Това е цветът на страстта и волята. Използва се за бързо, кратко въздействие за възвръщане на работоспособността. Имайте предвид обаче, че при по-продължително въздействие води до умора и понижена работоспособност. Всички оттенъци на червеното се препоръчват при понижено кръвно налягане, болки в ставите, простуди, проблеми със секса.

Розово

Символизира безусловната и безгранична любов. Има всички положителни свойства на червеното, но с по-слабо въздействие. Способства възникването на чувство на привързаност, засилва усещането за чувственост.

Оранжево

Това е цветът на здравето. Стимулира общуването, доброто отношение, създава усещане за бодрост, весело настроение, щастливо възприемане на живота и заобикалящия ни свят. Увеличава работоспособността. Можете да го използвате, когато ви предстои да свършите много работа за кратко време или когато сте емоционално и душевно подтиснати. Цялата оранжева гама е отлично лекарство против депресия.

Жълто

Сходно е по действие на оранжевото – укрепва, тонизира, оживява, отваря човек към външния свят. Това е цветът на надеждата и оптимизма. Влияе благотворно върху творческия труд и мислене, засилва апетита, влияе добре при проблеми с храносмилателната система.

Зелено

Неутрален, мек, успокояващ цвят. Известно е, че разходките в парка или сред зеленината на гората влияят много добре на човешкия организъм. Зеленото влияе благотворно върху зрението, понижава умственото напрежение и умората, лекува главоболие и мигрена, помага за по-добрата преработка на храната. Това е цветът на всички, които все още търсят своето „Аз” в личен или професионален план.

Синьо

Пасивен цвят. Понижава жизнените процеси, работоспособността и емоционалното напрежение. Успокоява, носи познание към себе си, вдъхновява. Успокоява нервната система и влияе благотворно при умора и безсъние.

Бяло

Символ на чистите намерения, съвършенството, непорочността, силата. Укрепва и очиства целия организъм.

Черно

Успокоява емоционално неспокойните хора, „гаси” пожарите на конфликтите. Не е добър избор при депресия. Ако се облечете в черно, можете да се защитите от нежелани емоции. Най-благоприятно е съчетаването на черно с бяло – уравновесява.

Кафяво

Цветът на здравия смисъл. Спокоен и сдържан, кафявият създава спокойствие, приятно настроение, отпуска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *