Вдъхновяващо: Джилиън Меркадо, която стана модел, въпреки инвалидната си количка

Джилиън Меркадо не е типичен модел. Но нейният път доказва, че човек може да приеме това, което му се е случило, и да живее с това, което има.

Историята на Джилиън ни учи, че можем да харесваме тялото си такова, каквото е, дори, когато то е далеч от стандартите за красота, наложени от обществото.

За да попаднат на кориците на списанията момичетата цял живот се подлагат на драстични диети, тренират усилено, внимават какво хапват… При Джилиън нещата не стават така.

Когато е много малка, лекарите й поставят диагноза – мускулна дистрофия. Диагноза, която я приковава към инвалидната количка. Заболяването е изключително тежко.

И е повече от ясно, че Джилиън не би могла и да мечтае за модния подиум.

Но нали знаете – животът понякога пише далеч по-интересни сценарии от тези на писатели и режисьори… Джилиън привлича вниманието на основателя на марката Diesel.

През 2015 г. тя получава предложение за много изгоден договор. Канят я за фотосесии.

През 2016 г. взема участие в кампания за официалния сайт на Бионсе.

И въпреки болките, които изпитва, проблемите, Меркадо се усмихва на живота. Приема го такъв, какъвто е и продължава напред. Има повече от 25 хиляди последователи в Инстаграм. Посещава светски събития, рекламира продукти. Работи като актриса и модел.

Казва, че любовта й към модата идва от майка й, която е шивачка, и баща й, който продава обувки. Джилиън завършва моден колеж в Ню Йорк. Сътрудничи на известни модни списания.

Популярността, която печели, й помага да даде кураж на хиляди момичета по света да се приемат такива, каквито природата ги е създала.
Благодарение на хора като Джилиън всеки от нас може да се вгледа в себе си, в живота си, в това, което има – и да благодари на живота за подаръците, които често приемаме за даденост… нали?
Снимки: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *