Добра формаНовинки

Вече и у нас: курс за йога инструктори по уникалната системата на Гурудев Шри Шри Рави Шанкар

Курсът, който се провежда за първи път у нас, ще бъде с продължителност 5 седмици онлайн. Той ще се случи от 17 октомври до 19 ноември, с включен превод на български. Предвиден е и специален трансформиращ 10-дневен престой в Павел баня в периода 20-30 ноември.

Уникалното обучение за йога инструктори по системата на духовния учител от Индия Гурудев Шри Шри Рави Шанкар – Шри Шри Йога, предстои да се проведе за първи път у нас. Организирано е от фондация Изкуството да живееш.

През последните години обученията за инструктори по Шри Шри Йога са се състояли само в Полша и Германия.

България е едва третата страна в Европа, в която хората ще имат тази възможност.

Обучението за йога инструктори ще се проведе в две части: от 17 октомври до 19 ноември онлайн част и  от 20 до 30 ноември на живо в Павел баня.

По веднъж седмично са предвидени директни включвания на водещи експерти от Индия и Европа на занятия през приложението Zoom.

Основен фокус тогава ще са възникнали въпроси и дискусии, сред които правилният подход за преподаване на различни типове хора, включително и такива със здравословни проблеми.

През основната 5-седмична онлайн част от обучението лекциите са на запис и участниците имат свободен достъп до тях през цялото време.

След онлайн частта участниците ще се срещнат със своите международни ментори на живо в Павел баня от 20 до 30 ноември 2022 г. Там те ще имат възможност да преживеят дълбоки медитации и йога практики, да се презаредят с енергия, да се върнат в своя център и да навлязат в знанието на йога по един нов начин.

Курсът за йога инструктори има за цел задълбочаване в йога практиките, философията на йога и правилният подход на преподаване.

Включени са практики на асани, дълбоки медитации, мощни пречистващи техники и древна ведическа мъдрост, приложима в съвременния ни живот. Също и процеси, които ще помагат да се навлезе в този дълбок процес на вътрешна трансформация.

Гордана Тихомирович

Обучението за „Шри Шри Йога“ инструктори, организирано от Изкуството да живееш, е отворено за всеки – както за хора, които искат да се сертифицират като йога инструктори, така и за тези, намерили в йогата своето бягство от ежедневния стрес и напрежение.

След успешно положен изпит участниците имат възможност да получат престижен, международно признат сертификат, който им дава право не само да преподават йога и да управляват собствено йога студио, но в последствие и да надграждат квалификацията си.

Водещи експерти по Шри Шри Йога – системата на Гурудев Шри Шри Рави Шанкар, са популярни йога инструктори от Индия и Европа.

Сред тях са Гордана Тихомирович от Хърватия, директор на европейския клон на школата по „Шри Шри Йога“, която е с над 18 годишен опит в йога, и Татяна Якоб от Колумбия – част от управителния съвет на Шри Шри Школата по йога. От българска страна ще им партнира Сана Алсбей-Драгова – един от главните йога обучители в Изкуството да живееш България, както и други български йога инструктори.

Татяна Якоб

Любопитна подробност е, че всеки желаещ да се запише на курса, може предварително да се срещне с бъдещите ментори и да зададете своите въпроси, за да знае какво да очаква, каква ще бъде самата материя на обучението и сам да прецени на какво ниво е и какво иска да постигне участвайки в курса за инструктори.

Повече информация тук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *