Новинки

Великобритания се готви за юбилея на Елизабет Втора с парад, концерти и безплатна храна

Великобритания се подготвя за честването на Платинения юбилей – 70 години от възкачването на трона на кралица Елизабет Втора.

Тази година британците ще получат два допълнителни почивни дни към първия уикенд на юни. Така той ще започне в четвъртък, на 2-ри, и ще продължи до 5 юни, а през това време в кралството ще се случат много бляскави събития.

В четвъртък голямо военно шествие ще потегли към  Бъкингамския дворец. В него ще се включат 1200 офицери и войници, 240 коня и военни оркестри. Ще бъдат дадени салюти, а кралското семейство ще поздрави поданиците от балкона на двореца. Организирани са концерти със звезди като Елтън Джон, Ед Ширан, Даяна Рос, Алиша Кийс и Клиф Ричард,  кралски конни надбягвания и приеми.

Парад с 10 000 души, сред които множество политици, обществени дейци, артисти, спортисти и други известни личности, е планиран за 5 юни.

Центърът на тържеството ще бъде  Уестминстърското абатство, където с помощта на дигитални технологии ще се представи кралската коронация отпреди 69 години.

Повече от 60 хиляди души не само във Великобритания, но и по цял свят, са заявили желание да организират по улиците и площадите обеди, в които да празнуват с храна и напитки в чест на кралицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *