VenZy: Любовта е всичко, тя е безценна, тя е изворът на живота!

VenZy или Венцислав Милър Ауори, e поп, хип-хоп и R’n’B певец, композитор, текстописец и музикален продуцент. Носи музиката в кръвта си. Прадядо му е бил цигулар, който става опълченец, а баба му – детски педагог по пеене и акордеон. VenZy дебютира с песента „Под открито небе“, участва в шоуто Dancing Star, водещ е на предаването „Музика, музика“ по БНТ. А в началото на февруари стана баща на момченце. Попитахме го как се справя с новите ангажименти у дома и то по време на пандемия…

Здравей, как си? 

– Здравейте, прекрасно благодаря (усмихва се).

Успяваш ли да се наспиш?

– Понякога да, понякога не, но като цяло това е най-сладката умора!

Какво е усещането ти като баща?

– Нещо много различно от всичко, което съм изпитвал досега. Не мога да го опиша, защото трябва да се изживее. Чувствам вътрешен дълг и порив да съм грижовен, някак като инстинкт, който не можеш да пренебрегнеш. Природата е велика!

Пееш ли на бебето?

– Да, постоянно и забелязвам, че му харесва, замлъква и се вслушва. Мисля да не спирам (смее се).

Как се справяте във време на пандемия?

– За никого не е лесно. И аз не съм изключение, но се надявам това да премине бързо.

Носиш музиката в кръвта си. Какво е усещането да си наследник на опълченец цигулар и баба акордеонистка?

– Това за мен винаги е било чест! С вдигната глава и с благодарност се отнасям към музикалната жилка на рода ми. Щастлив съм, че музиката е избрала мен, за да продължа линията. И прадядо ми, и баба ми не са имали възможност да реализират таланта си в пълна степен, в името на по-високи ценности, като общото благо, например.

Кой е жанрът, който смяташ за свой?

– Уви с времето разбрах, че трудно се побирам в определен жанр. Обичам хубавата музика и почти няма жанрове, които да не мога да слушам и оценя със сърце. Това вероятно е и причината аз самият да вплитам всякакви стилове в музиката, която творя.

Как мислиш, носи ли днес музиката послание?

– Музиката е обречена винаги да носи послание, емоция и енергия. По-важно за мен е, какво е посланието, което е заредено в нея!

Какво те вдъхновява?

– Може да ме вдъхнови абсолютно всичко, което видя, чуя или направя. Наистина нямам логично обяснение как се случва всичко, има много мистерия във вдъхновението…

Вярваш ли в случайностите?

– Вярвам, че случайности няма. Всичко е подредено и предопределено. И всичко е за наше добро!

Има ли цена любовта?

– Любовта е всичко, тя е безценна, тя е изворът на живота.

Любовта е най-голямата награда, която човек може да получи.

Разкажи ни за „Музика, музика“ по БНТ…

– Това е една нова и много непозната територия за мен, да пак има камери, режисьори, оператори, грим и т.н. – все неща, които са ми познати от години работа по мои музикални видеоклипове, но всъщност телевизията е една друга магия, един друг свят, даже вселена! Харесва ми, трябва да призная, че бях много притеснен в началото, но с времето все повече заобичвам това свое ново амплоа.

Бил си жури много пъти, какво те развълнува най-много?

– Да, така е, бил съм щастливец да се докосна до безкрайно много талантливи деца, малки и големи. Виждам колко много потенциал ражда нашата малка страна.

Мислиш ли, че е въпрос на време нещата у нас да се подредят и да бъдат такива, каквито са в повечето европейски държави?

– Това, което се нуждае от развитие, е музикалният пазар у нас. Мисля, че може да расте много. Разбира се, стига да има по-голям стимул и подкрепа. И вярвам, че бързо ще настигне западните държави.

Чувстваш ли се добре тук, би ли отишъл да живееш в друга държава?

– Тук се чувствам прекрасно, тук е моят дом, тук е сърцето ми… Иначе бих обиколил света, бих се запознал с други култури, но винаги бих се връщал тук в България!

Ако животът е песен, коя би била твоята, в какъв жанр?

– „Don’t worry, be happy”. Реге! (усмихва се)

Какво очакваш от своето „утре“?

– Осъзнах, че моето утре, започва от днес. Така вече не очаквам нищо от никого.

Така няма разочарования и единственият стимул е в моите ръце!

 

Текст: Веселина Петрова
Снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *