Веселин Маринов: Любовта е онова, заради което си казваш, че е имало смисъл!

Веселин Маринов безспорно е един от известните родни изпълнители.  Песните му се знаят от поколения българи.

Преди дни Маринов е гост в „Нощен Хоризонт“ на БНР. И сподели интересни мисли за живота, любовта и кошмарът, който в момента се случва между Русия и Украйна.

„От детството си имам незабравими спомени – безкрайно щастливи и безгрижни дни. Много исках да стана производител на хляб, защото живеехме в близост до завод за хляб. И сега ми се иска още да си направя хлебарница, да усещам мириса на прясно изпечен хляб…“

„В крайна сметка се оказа, че трябва да инвестирам през годините в много скъпата и все по-модерна техника за концертите си и музиката…“…

„Когато една песен има история, тя става много истинска и докосва много повече хора със своите послания. Такива са и моите балади“.

„Пътят на един музикант може да го опишат само най-близките му хора, през всичко, което преминава и певецът, и близките хора около него… Така беше и при мен. Огромни лишения, уроците на живота, които те карат да знаеш колко да искаш“.

„Имах късмета и шанса да срещна композитора Тончо Русев, който промени целия ми живот в началото на 90-е години и поета Евтим Евтимов… Бяхме едно неделимо трио в продължение на много години… Направихме десетки песни…“.

„Сега фирмите и издателските къщи правят звездите – натиск, ресурс, пари, а не както, когато аз пробивах на музикалния пазар…“.

„Никога не съм се замислял дали догонвам времето, в което живея, но си мисля, че успявам да бъда във времето, в което сме. И тук е голямата роля на самия изпълнител, говоря за творчеството си.“

„Защото приятелството е много лична, деликатна, красива и съкровена дума, тя не е за всеки“.

Няма по-лошо нещо от войната на този свят, може би само да загубиш дете, казва още изпълнителят.

„Много обичам Русия, пял съм стотици пъти и в бившия СССР, и в Русия, и в Украйна… Имам албум на руски, уважавам хората там с тяхната богата култура… Но каквото и да кажа, не мога да оправдая днешните действия на Русия… Аз обаче имам и друга теория, твърде дълго нямаше война, а тя идва, за да дойде и по-доброто след това…“.

„Любовта е онова, заради което си казваш, че е имало смисъл“.

One thought on “Веселин Маринов: Любовта е онова, заради което си казваш, че е имало смисъл!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.