Дестинации & ДегустацииНовинки

Влакът трака: Пътуваме до Букурещ и Истанбул с влак

Румънският железопътен оператор CFR Calatori пусна директни влакови линии от Букурещ до София, Варна и Истанбул. Влаковете ще се движат ежедневно от 3 юни до 3 октомври 2022 г.

Еднопосоченото пътуване от гара Gara de Nord в Букурещ до София с влак ще струва 29,8 евро (56,72 лева). Билетът от Букурещ до Варна e на цена от 22 евро (43 лева), а този от Варна до Букурещ – струва 28,2 евро (55,15 лева).

Пътешествието Букурещ и до двата български града е с продължителност 9 часа.

Пътуването от румънската столица до Истанбул ще струва 53,2 евро (104 лева) в четириместен спален вагон. Неговата продължителност е 18 часа.

Станцията за пристигане в Истанбул е „Халкали“, която се намира на 25 километра извън историческия център на града.

С крайградски влак Мармарай в посока центъра на града, се стига до старата железопътна гара Sirkeci в Истанбул. Тези крайградски влакове се движат на всеки 15 минути с цена на билета под 2 EUR. Времето за пътуване е 35 минути.

Припомняме, че в през април стартира и международният влак, който пътува между София и Истанбул.

Това стана ясно, след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът отново да започне да пътува преди началото на летния сезон.

Според информацията на сайта на БДЖ цената на еднопосочен билет за възрастен до Истанбул за 2-ра класа е 41,27 лв., а за 1-ва 62,00 лева.

One thought on “Влакът трака: Пътуваме до Букурещ и Истанбул с влак

  • Бена Кънева

    Здравейте, а през Бургас няма ли да минава този влак?
    Благодаря!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *