ЛюбопитноНовинки

Влогъри на почивка в Бали си нарисуваха маски, сега ги грози депортация

Двама ютубъри са застрашени от депортация от Бали, след като са направили шеговито видео, на което един от тях е нарушил местните пандемични правила за носене на маски.

Според някои информации, полицията е взела паспортите на Джош Палер Лин и Лея Се и те могат да бъдат принудени да напуснат Индонезия, заради заснетото видео.

В клипа, публикуван в YouTube Се иска да влезе в хранителен магазин, но не успява, защото не носи маска. След това Лин си рисува маска на лицето и влиза.


Видеото, което беше публикувано на 22 април, е станало вирусно. Лин има 3,4 милиона абонати в YouTube.

Законите в Индонезия обаче се спазват много строго. Полицията глобява при първо нарушение, а при второ има право да депортира. И въпреки че това е първо престъпление за влогърите, те са застрашени от изгонване.

Съобщава се, че Лин е от Тайван, но живее в Съединените щати, докато Се е руски гражданин.

Видеото вече е свалено. А по-късно в Инстаграм се появи клип, на който двамата се извиняват за стореното.

„Идеята на клипа не е да приканим хората да не носят маски. Правя това, за да забавлявам хората, аз съм създател на съдържание. Обещаваме да не го правим отново“. 

Междувременно се оказва, че местните полицаи са станали по-креативни. Австралийска телевизия съобщи за туристи, накарани да правят лицеви опори, заради неправилно поставена маска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *