Дестинации & ДегустацииНовинки

Войната за място на плажа: В Испания ви грози глоба до 300 евро

Война? Да, но не с куршуми и бомби, а война на „надцакване“. Испания е изправена пред огромен проблем. В ранни зори хора тичат към плажа, за да заемат заветното място на „предна линия“ – т.е. близо до брега на морето.

Някои плуват до него, други изминават сериозно разстояние, а трети оставят хавлии и столове – само и само да изпреварят останалите.

Крайбрежните градове около испанския град Малага обявиха война на хитреците и съобщиха, че тези, които нарушават правилата ги грози сериозна глоба. До 300 евро, съобщава Хина.

Така наречената „война за чадъри“ е обичайна практика от години в Леванте, на югоизточното крайбрежие на Испания. Жителите на град Аликанте също попаднаха в британските вестници с желанието си да спечелят позиции на „бойното поле“ преди изгрев слънце, за парче пясък.

Битката това лято вече достигна крайбрежието на Малага, в южната част на Испания, където някои места вече са предприели мерки за предотвратяване на противоречивата практика.

Някои градове одобриха глоби до 300 евро за онези, които оставят вещите си без надзор с единствената цел да пазят място на плажа.

По този начин те последваха примера на района около Валенсия, на градовете Кулера, Оропеса и Калпа, които прилагат по-строги санкции, достигащи до 3000 евро!

Властите споделят, че намират всякакви неща – „изоставени столове, чадъри и други неща“. Ако искат да си ги върнат, собствениците трябва да платят „цена за събиране“ от 30 до 50 евро в зависимост от местоположението им.

След това могат да приберат вещите си от полицейски участък в рамките на 14 дни, след това те стават отпадък и биват изхвърляни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *