Запознайте се с Бао Зи: котката, която пътува по света

Бао Зи, домашният любимец на двойка от Бостън, е може би най-големият пътешественик сред писаните в света, пише New York Post.

Хелън Винсънт (34) и Алис (38) пътуват активно през последните две години, след като започнали да работят дистанционно, заради пандемията от коронавирус.

„Започнахме този начин на живот по време на пандемията, когато можехме да работим дистанционно. Живеехме в града и винаги чувствахме, че нещо ни липсва“, казва Хелън.

Когато решили да пътуват по света, те не могли да оставят котката си, шестгодишната Бао Зи, и трябвало да я вземат със себе си. Обикновено решават къде ще пътуват около седмица преди да стегнат куфарите. Обичат да го правят почти всяка седмица.

Двойката описва котката си като домашен любимец, който прилича повече на куче, отколкото на котка. Тя е изключително привързана към тях и е супер приключенски настроена.

Въпреки че Бао Зи е била нервна по време на първото им пътуване, тя в крайна сметка свикнала бързо със самолетите и сега въобще не й правело впечатление.

„Тя обича да се вози с кола и заспива, докато стигнем до мястото, което е нашата цел. Тя изследва света от различна гледна точка и ни помага да забелязваме неща, на които иначе не бихме обърнали внимание“, споделя Хелън и добавя, че писаната е напълно спокойна, дори, когато лети на дълги разстояния.

Бао вече е била в пет държави, до които е стигнала със самолет, и общо на 45 различни места.

Снимки: Инстаграм/bestadventurecat

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *