НовинкиПазаруванеТехнологии в нежни ръце

Запознайте се с най-тънкия часовник в света

Швейцарският производител на луксозни часовници Richard Mille в сътрудничество с Ferrar“ представи най-тънкия часовник в света, чиято дебелина е само 1,75 мм.

Преди няколко месеца Bulgari постави нов рекорд за най-тънък часовник в света. Bulgari Octo Finissimo Ultra е 1,80 мм, което го го превърна в най-тънкия часовник, правен някога.

Благодарение на партньорството между Richard Mille и Ferrari обаче сега на бял свят се появи Champion.

Този нов ултратънък часовник е с дебелина само 1,75 мм, изпреварвайки Bulgari с 0,05 мм. За разлика от Bulgari (и бившия рекордьор на Piaget), RM UP-01 Ferrari има целия механизъм, събран в корпус с дебелина 1,18 мм.

Притежава опция за измерване на часове, минути, секунди и функционален диск. Двигателната плоча е скелетонизирана и подложена на серия от тестове за якост, позволяващи му да издържи ускорения от над 5000Gs.

Механизмът е включва титаниева балансирана точка с променлива инерция, която позволява намаляване на дебелината без загуба на функция и мощност.

Формата на кутията е нещо като заоблен правоъгълник с времеви печат, разположен в средата на горната половина. Всичко около главния дисплей за времето всъщност е рамка. И в тази рамка е вграден функционален селектор, който позволява на потребителя да избира между навиване или настройка.

Часовникът е покрит със сапфирено стъкло с антирефлексно покритие от двете страни.

Това уникално бижу е произведено само в 150 бройки и струва 1 888 000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *