Ефективна защита от слънцето и пигментните петна

На прага на летния сезон и интензивното слънчево греене, Eucerin ни представя сънцезащитен флуид Pigment Control SPF50+. 

Това е слънцезащитен продукт за лице от най-висок клас, който същевременно се бори с пигментните петна. Технологията на Eucerin – Advanced Spectral Technology, защитава кожата както от UVA/UVB лъчите, така и от високоенергийната видима светлина (HEVIS).

Иновативната патентована съставка Thiamidol® намалява наситеността на тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Тъй като продуктът е предвиден за ежедневна употреба, Eucerin залага на лека текстура, която не омазнява и не лепне, за да направи Pigment Control отлична основа за нанасяне на грим.

Слънцето въздейства върху кожата, дори когато времето е мрачно и облачно, затова слънцезащитните продукти са неизменна част от ежедневната грижа целогодишно. Ролята на „синята светлина“ (високоенергийната видима светлина – HEVIS) доскоро бе подценявана като фактор за образуване на пигментни петна. Нови проучвания обаче сочат, че тя също е отговорна за фотостареенето и неравномерното образуване на меланин (хиперпигментация) в кожата. Ето защо Advanced Spectral Technology на Eucerin осигурява протекция и срещу HEVIS светлината.

Други важни компоненти на технологията са ликохалкон А, който неутрализира свободните радикали, причинявани от UV лъчите и HEVIS светлината, и глициритиновата киселина, която спомага регенеративните процеси в кожата. Двете вдъхновени от природата съставки са извлечени от китайското растение лакрица (женско биле). Те са мощни антиоксиданти и имат и противовъзпалително действие.

Иновативната съставка Thiamidol е с доказана ефективност за намаляване на пигментните петна и предотвратяване на повторната им поява. Тя е позната на българския потребител от серията продукти за борба с хиперпигментациите Eucerin Anti-Pigment.

Thiamidol е включена в състава на Еucerin Слънцезащитен флуид Pigment Control SPF50+ и идва на помощ на онези, при които хиперпигментациите вече са се появили. Тя действа директно върху производството на меланин и по този начин видимо намалява петната.

Eucerin Слънцезащитен флуид Pigment Control SPF50+ е лесен и приятен за нанасяне. Има лека текстура, която не омазнява и не лепне. Представлява подходяща основа за нанасяне на грим и това го прави отличен за ежедневна употреба. По този начин кожата на лицето получава най-висока и надеждна защита от слънцето и паралелно с това петната намаляват и тенът се изравнява.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.