Новинки

Защо откриването на паметника на Даяна се превърна в неудобно събитие

На 1 юли тази година принцеса Даяна щеше да навърши 60 години. По повод кръглата годишнина кралското семейство реши да постави в градината на двореца Кенсингтън монумент в нейна част.

Уви, проектът, дело на двамата сина на Лейди Ди, няма да събере кралското семейство. Няма да има мили фотографии, нито прегръдки, нито подкрепена мъка. Хари и Уилям са в ужасни отношения. А останалите членове на семейството сякаш предпочитат да избягат от цялата ситуация, вместо да се усмихват насила.

Меган Маркъл няма да присъства. Тя ще остане в САЩ с двете деца. Хари вече пристигна в Лондон. И в момента е под карантина.

Възможно е Кейт Мидълтън също да пропусне церемонията.

Оказва се, че заради новите мерки, взети против разпространението на делта разновидността на коронавируса, до събитието ще бъдат допуснати само близки роднини, скулпторът и дизайнерът на градината. 

Чарлз избяга от Лондон в посока Балморал. И въпреки че след развода Чарлз и Даяна се помириха и бяха почти в приятелски отношения, никой не се е надявал той да присъства на откриването на статуята.

Още повече, че принц Чарлз е толкова ядосан на Хари, че идва ли иска да го види…Самият Хари в момента е отседнал във Фрогмор, където в момента живее братовчедка му.

 


След церемонията Елизабет Втора ще организира частен прием. Дори тя ще пропусне откриването на мемориала, заради протокола за безопасност.

След откриването обаче кралицата е поканила своите двама внуци на обяд, където ще присъства и Кейт, вероятно в ролята на медиатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *