Здравей, 2023-та: 5 интересни и забавни дестинации за новогодишно парти

Ако все още не сте решили къде искате да посрещнете Новата 2023-jа година, ние ви предлагаме пет посоки. Всяка една от тях ще ви подари незабравими преживявания.

На гости на пингвините

В Антарктида в момента е лято – дните са дълги и топли, а времето е повече от подходящо, за да се разходите из ледените простори, да се фотографирате върху ослепителните айсберги и да наблюдавате пингвините. Казват, че няма нищо по-вълнуващо от това да видиш с очите си колониите от императорски пингвини – едни от най-красивите в света. Експедициите траят около 20 дни и тръгват традиционно от аржентинското пристанище Ушуая.

Една нощ в леден хотел

Snow Village, намиращ се близо до Китил, Финландия, отваря врати още на 10 декември и е готов да посреща гости чак до март. Всяка година за построяването на окмплекса се използват близо 1,5 милиона кг сняг и 300 000 кг лед. Мястото разполага с 30 снежни хижи-иглута, ресторант, бар, дискотека, казино. Можете да преспите, да хапнете вкусно, дори да се ожените или омъжите. Ако все пак прецените, че няма да издържите на ниските температури, се предлагат и отопляеми стаи.

Забавления по френски

А какво ще кажете за едно дълго и весело изкарване на празниците в парижкия Дисниленд? Това ще бъде най-невероятния и незабравим подарък за децата. Но и възрастните няма да останат недоволни. Снежни човеци, настроение, заря – нищо няма да ви липсва тук. В празничната програма тази година са включени паради, фойерверки, ново вълшебно шоу в Двореца на спящата красавица…

Музикални нощи и голо къпане

От 29 декември до 1 януари Нова Зеландия става домакин на един невероятен музикален фестивал – Rhythm and Vines. Всички дошли на събитието живеят в палатки или вигвами, а музиката не спира дори за миг – пускана от прочути местни диджеи. Казват, че най-хубавото е, че времето е топло и човек може да се отпусне душата, докато в Европа бушуват бури. Разбира се, освен музикалната програма, има и модно шоу, спускане с водни ски – както майка ви е родила, турнир по фризби. Организаторите са помислили и за специална детокс зона, в коята да възстановите силите си след нощния купон.Тази година фестивалът празнува юбилей – 20 години.

На ски и СПА по японски

Курортът Nozawa Onsen  предлага комбинация от две невероятни удоволствия – карането на ски и потапянето в топлите минерални извори. През целия ден можете да се спускате, а следобяда да се отдадете на една от 13-те бани Sotoyu, построени до термалните източници. Разбера се, ще ви почерпят със зелен чай и вкусни сладки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *