(О)позицияНовинки

Живот & инфлуенсърство. Лудостта на едно поколение, водеща до фатален край

Животът от доста време се е превърнал в нещо средно между „Биг Брадър“ и риалитито на семейство Кардашиян. Показваме на всички всичко. От това, което ядем, до това как правим секс, че и как ходим до тоалетната. 

Няма скрито-покрито. Всичко е за показ. Всичко е за продан. Всичко се прави с една-едничка идея – лайкове, повече лайкове. Лесни пари, забавен живот. Децата ни растат с това мото, следвайки десетки инфлуенсъри по света.

А те, инфлуенсърите, са изправени пред все по-голямо предизвикателство – да бъдат още по-креативни, още по-забавни, нестандартни, харесвани. И така – докато в един миг животът изчезва.

Като живота на тази прекрасна девойка – София Чунг.

Момичето загина след като се подхлъзнало на ръба на водопад, където е застанало, за да си направи селфи, пише The Sun.

32-годишната София и нейни приятели се качили близо до връх Пайнепъл, в парка Ха Пак Лай. В събота, малко преди обяд, тя се опитала да си направи селфи над водопадите, които са много популярни. Особено по залез.

Но загубила равновесие и паднала. Край. Това бил последният кадър. Последният дъх.

Приятелите на София извикали линейка и тя била откарана в болница в Хонконг. Но починала.

Ако се загледате в Инстаграм профила ѝ ще видите доста снимки – красиви безспорно, но много опасни. Снимки, на които София позира на края на стръмни скали…

Казвала, че „животът трябва да бъде забавен, не скучен и глупав“.

София е била красива. И със сигурност е имала мечти.

Както и нашите деца. които растат в един свят на лайкове и надпревара.

Можем ли да направим нещо, за да ги предпазим от подобен изход? Да. Можем. Като ги научим да ценят живота. Като им помогнем да разберат, че лайковете не са толкова ценни, колкото бъдещето, което могат да пропуснат. Бъдеще, което ще им донесе повече удовлетворение от това да се състезаваш с вятъра.

Можем ли? Или не…

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *