Кино

Зрителите се радват: БНТ снима 6-и сезон на култовия „Под прикритие“

БНТ ще снима 6-и сезон на култовия сериал „Под прикритие“. Факт е, че това е един от най-добрите родни сериали, правени някога.

Всички сме преживявали историите на Куката и Джаро, ченгето Мартин (Ивайло Захариев), инспектор Попов (Владо Пенев). Е, отново ще гледаме Джаро и Куката на екран. Този път към тях ще се присъедини и Юлиан Вергов. Засега не е ясно дали той ще е от страната на мутрите или на ченгетата. Аз лично залагам, че Юли ще е от добрите…

Снимките ще започнат през лятото, а излъчването е предвидено за 2025 г. Вече има интерес от страна на HBO, подписан е договор.

„За нас е особена гордост, че след толкова години успяхме да развием сериала. Безспорно това е най-успешният сериал, милиони зрители изпитват възхищние, наслада, докато го гледат. Съвсем скоро той ще бъде един от първите сериали, излъчени по HBO“, каза на пресконференцията генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

По-голямата част от авторите, писали за сериала, застават и зад новия сезон.

„Вълнуващо е.“, каза Димитър Митовски.

„Осъзнаваме каква огромна отговорност е, заради очакванията.“, каза сценаристът Борислав Захариев.

„В тази история може би ще има един подобър баланс между полиция и престъпност. Ако няма справедливост в живота, поне да има справедливост на екрана“. Ще има нови герои, нови лица.“, коментира Ваня Николова.

Слави Ангелов пък свърза ситуацията в момента и станалите убийства с продукцията: „Сериалът е много по-необходим сега, отколкото преди. Сериалът често дава събитията в аванс, още преди да са се случили.“

„Благодарен съм на съдбата, че ме среща отново с хората, с които създадохме някои от най-добрите серии. Шести сезон ще бъде по-различен. Дори географски. Ще има снимки в София, по Черноморието, Франкфурт, Малта“, каза режисьорът Виктор Божинов.

Емил Кошлуков издаде, че ще има и една серия, подобна на ретроспекция, какво е било преди „Под прикритие“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *