ЗвездиНовинки

Анджелина Джоли със съвети към жените, жерви на насилие

Анджелина Джоли посъветва жените, станали жертви на домашно насилие, да споделят проблемите си. Актрисата говори пред британското издание на списанието „Harper’s Bazaar“, писа БГНЕС.

Тази година сексуалното и домашно насилието драстично се увеличи поради карантината.

Според данни на UN Women, през последната година над 200 милиона жени и момичета са били малтретирани от близки. И по-малко от 40% от жените са докладвали за това или са потърсили помощ.

Говорете с някого. Опитайте се да намерите съюзници. Поддържайте връзка при спешни случаи. Например можете да съгласувате код с приятел или член на семейството, който да им каже, ако сте изправени пред спешен случай. Започнете да изграждате мрежа и да трупате знания“.

„Тъжно е да се каже, но не можете да предположите, че всички ваши приятели и семейство винаги ще искат да ви вярват и да ви подкрепят. Често помагат непознати. Или други жертви, групи за подкрепа или религиозни групи. Преди всичко бъдете внимателни. Само вие наистина знаете опасността, в която се намирате, и докато не намерите подкрепа отвън, може да се чувствате съвсем сами“, каза още Джоли.

45-годишната звезда продължи да се обръща към всеки, който е свидетел на трудна ситуация: „Ако смятате, че някой, когото познавате, може да бъде уязвим по този начин, опитайте се да останете близо и да присъствате в живота му. Ясно кажете, че сте до нея. Друго нещо, което всички можем да направим, е да се образоваме. Научете за домашното насилие. Разберете как травмата засяга нашето здраве и може да доведе до биологични промени, особено при децата. Приемете тези въпроси сериозно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *