Японски съвети за красота от Чизу Саеки

Чизу Саеки е най-прочутата японска консултантка по красота. Сега тя ни разкрива своите тайнит за свежа кожа. И ни показва как да извлечем максимума от козметичните продукти.

„Японската революция в грижата за кожата“ на издателство „Колибри“ е първото ръководство за жени от всякакви възрасти и раси, които искат да имат красива кожа. Като на японките.

„Няма нищо специално в продуктите, които използвам, въпросът е как ги използвам. Така например, вместо да полагам лосиона директно върху кожата си, пръсвам няколко капки на навлажнено памучно тампонче и стратегически го поставям върху лицето си.“

„Най-простият лосион може да извърши магията на скъп серум, ако се използва по този начин, за да се получи лосионова маска (повече за това по-нататък в книгата). Същото е с пилинга за лице, който някои избягват заради неговата абразивност: продуктът може да се смекчи и да бъде направен два пъти по-ефикасен, като се съчетае със сапун за лице и топла вода.“, казва Саеки.

Читателите ще се запознаят с уникални процедури за овлажняване на кожата; масажи за активиране на лицевите мускули; натурални и лесни лекове против бръчки; пъпки и черни точки, „топла грижа“ и „хладна грижа“ за успокояване на духа и тялото; водни масажи за енергизиране на кожата и още много други.

Със снимки и инструкции стъпка по стъпка Саеки показва как да използваме ръцете, за да масажираме лицето като професионален козметик.

„Не се вайкайте за всяка пъпчица и бръчка по кожата си. Не тяхното присъствие намалява стойността ви като жена. Повечето кафяви петна и бръчки може да се отстранят с търпение, но във всеки случай общото излъчване и блясък на лицето ви са далеч по-важни във впечатлението, което създавате“.

„Разбира се, добре е да имате хубава кожа – тъкмо затова с такова внимание се грижих за лицето си през всички тези години. Но имайте предвид, че безупречната кожа не е всичко. Красотата не е нещо, което може да бъде лепнато отвън, тя е фалшива, ако не блика отвътре“.

Книгите на Чизу Саеки са продадени в над 3 милиона екземпляра. На 24-годишна възраст тя получава лиценз за козметик, работи няколко години в козметичен салон, след което постъпва на работа във френския козметичен гигант „Герлен“. Саеки е на 42 години, когато съпругът ѝ умира от рак. Тя изпада в депресия, в резултат лицето й се състарява. Заема се да възстанови живота си чрез комплексна програма, която усъвършенства през годините. Работи в „Парфюми Кристиан Диор“, а след това издава първата си книга. Днес е президент на собствената си компания „Корпорация Чизу“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *