Честит рожден ден, принц Хари!

Принц Хари днес има повод да почерпи. Празнува своя 38-и рожден ден.

Принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс, е роден на 15 септември 1984 г. в крилото Линдоу на болница „Сейнт Мери“ в квартал Падингтън на Лондон.

Той посещава най-елитното средно училище във Великобритания – Итънския колеж, след което се обучава в кралската военна академия „Сандхърст“.

В края на 2007 и началото на 2008 г. служи в Афганистан като военен авиодиспечер, координирайки полетите. Принцът прекратява предсрочно службата си от съображения за сигурност, след като новината за пребиваването му там е разгласена от чуждестранната преса.

Посвещава много време на благотворителни организации, подобно на брат си принц Уилям, но за разлика от него е известен като „лошо момче“. Още като тийнейджър е на първите страници заради употреба на алкохол и марихуана.

През януари 2005 г. се появяват негови снимки в нацистка униформа. През 2012 г. таблоид публикува голи снимки на Хари от парти в Лос Анджелис.

През 2016 г. Хари среща Меган Маркъл в Торонто.

Двамата се сгодяват през ноември 2017 г., а на 19 май 2018 г. сключват брак. Днес двамата имат две деца – Арчи и Лилибет, живеят в САЩ и се опитват да подредят живота си далеч от кралските отговорности и семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *