ЛичноНовинки

Гритор Димитров: Обичам архитектурата и модата

Григор Димитров обяви в интервю за Hello Monaco, че планира да учреди благотворителна фондация в България. Най-добрата ни мъжка ракета сподели и че вече мисли за семейство… Дали Лолита ще бъде късметлийката?

Димитров успокои феновете, че заради травмата в края на сезона, е преминал през още една възстановителна процедура. „Нямам проблеми, защото съм свикнал. Спортистите винаги рискуваме, тъй като всеки ден се стремим да даваме най-доброто от себе си както физически, така и психически“.

Относно ковид…

„Беше тежко. През първите три месеца от пандемията се грижех много за себе си. Намирах се в САЩ и бях в пълна изолация. Въпреки това продължавах да тренирам и да работя, защото не исках да губя форма. Но след това се разболях и трябваше да стоя сам вкъщи в продължение на 20 дни. Нямате представа колко много можете да размишлявате за абсолютно всичко в такава ситуация. И аз направих точно това. Сега оценявам още повече хората, които ги е грижа за мен“.

Мисли вече за семейство и да живее… по-спокойно!

„Да, разбира се. Не искам да прозвучи арогантно, но ми се налага да полагам усилия, за да бъда по-обикновен, отколкото съм, тъй като искам известно време да живея малко по-спокойно и да не се занимавам с нищо“.

Относно загубите…

„Уча се от грешките си, но не мисля твърде много за тях. Строг съм със себе си, взискателен съм. Най-хубавото в тениса е, че следващата седмица идва нов мач. Винаги имаш време да поправиш грешките в играта. В живота не е така, нямаш толкова много възможности. В момента аз и другите тенисисти изживяваме мечтата си, но това не е реалният живот.“

А след тениса…

„Имам някои идеи, но през тази година доста неща се объркаха… Възможно е след като приключа с тениса да си взема една година почивка. Преди пандемията имах много интереси в най-различни части на света. Много обичам архитектурата и модата. Едно от големите ми желания е да помагам на младите играчи на възраст между 10 и 20 години. Знам колко ценно е да имаш помощ именно в този период.

Знаете ли, че е колекционер?

„Часовници започнах да колекционирам когато бях на 18 години. Все още пазя първия часовник, който си купих. Имам много произведения ня изкуството вкъщи. Най-вече съвременни творби. Всяка от картините в дома ми означава нещо за мен, а не просто защото съм решил, че е красива. Купуването на неща не е самоцел за мен. Когато дойдат вкъщи, някои хора ме питат откъде са картините ми. Харесват ми, защото правят всичко наоколо по-цветно. А и имат собствена история.“

Обожава Монако, защото…

„Когато съм тук имам чувството, че съм на почивка. Това ми помага да се отпусна. Прибираш се вкъщи, оставяш си багажа и отиваш на плаж. Освен това, тук се чувствам сигурен и всички уважават личното ми пространство, което е много важно за мен. Това не винаги се случваше на другите места, на които съм живял. В Париж например беше различно. В Швеция обикновено е доста тихо, но когато отидеш в центъра на голям град, това се променя. За Лос Анджелис дори няма да започвам да говоря. Когато съм в Монако просто имам чувството, че съм си у дома. Когато пътуваш толкова много е чудесно да имаш място, което можеш да наречеш свой дом. Много спортисти не оценяват това.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *