Добра форма

Мислите могат да лекуват: Как да заредите своите с добра енергия

Петър Дънов казва, че болестите се лекуват с мисъл. А също така, че думите крият в себе си определена сила.

„Болестите се лекуват с мисъл. Мисълта може да изпъди всяка болест от човешкия организъм. Ако знаеше законите, които управляват мисълта му, човек би се справил с всички свои недъзи. Няма недъг, който мисълта да не е в състояние да изправи. Ако хората биха концентрирали умовете си в определена точка, те биха стопили това, което се намира там. Канара би се стопила от енергията, която се излъчва от човешките мозъци. Хората, ако знаят как, чрез концентрация на мисълта си могат да разтопят всички скърби и болести.

Всяка дума крие в себе си известна сила.

Ако концентрирате вниманието си върху дадена дума, вашият мозък ще се свърже със силата, която е вложена в нея, и ще изпитате едно ободряване или отпадналост според характера на думата.

Има думи, които веднъж изговорени, човек втори път не може да ги произнесе. Защо? Те оказват вредно въздействие върху човешкия мозък. Например, ако няколко пъти произнесете думите: Ще се разболея, човек ще изпита тяхното лошо действие върху организма си и няма да мине много време, той може да се разболее.

Мисълта е в състояние да видоизмени вибрациите на човешкото тяло. Когато човек заболее, тези вибрации се понижават; с мисълта той може да ги обърне от нисши във висши.

Вие можете да изпращате вашите положителни мисли, вашите топли чувства и пожелания към някой болен с абсолютна вяра, без никакво колебание и съмнение и той ще оздравее. Значи, за да бъде здрав някой човек, трябва да изпратите от себе си един жизнен ток към него. Той ще възприеме вашата мисъл и пожелание и ще се почувствува по-добре. В туй отношение добрите приятели са добра ограда за здравето, а лошите приятели всякога носят болести и страдания.

Човек може да се лекува чрез мисълта си. Колкото по-силна и съсредоточена е мисълта на човека, толкова по-лесно може да се излекува от известна болест. Достатъчно е да каже една дума, за да се излекува. Има думи, които действуват магически върху човека. Той трябва да знае и кога да каже думата. Всяко нещо трябва да става на своето място и време.“

Какво трябва да си казваме по-често?

„Аз съм добре съм. Чувствам се страхотно!“. Повтаряйте си го поне няколко пъти на ден. за да отхвърлите назрели проблеми или задаващи се болести. Ще видите, че всеки път, когато си го казвате, ще усещате как вътре във вас се заражда сила и мотивация да продължите напред.

„Аз мога да го направя“. Подчертайте това „Аз“. Защото от вас и само от вас зависи вашият живот. Погледнете вътре в себе си и намерете силата, която ще ви помогне да успеете. Утвърждението „Аз мога“ е най-доброто лечение за слабост, страх, недоверие, липсата на самочувствие.

„Аз го заслужавам.“ Разбира се, че го заслужавате. Защо не? С какво сте по-лоши от останалите? Заслужавате да бъдете здрави, щастливи, да имате добър живот. Не поставяйте чужди очаквания и потребности над вашите. Заслужавате да имате онова, за което мечтаете.

„И това ще мине.“ Разбира се, че ще мине. А после, ако знаете какви хубави неща ще ви се случат! Смирете се, стегнете се, усмихнете се и минете през проблемите с увереността, че буквално след миг няма да ги има. Починете си, ако сте уморени, помислете, отпуснете се. Лошото свършва.

„Любовта е силна енергия и ме прави щастлив“. Обичайте себе си. Обичайте живота. Любовта наистина притежава магията да лекува.Тя повишава самооценката ни, прави ни по-смели, по-красиви, по-могъщи. Обичайте тялото си, обичайте се такива каквито сте, характера си, своята личност. Когато имате проблем, бъдете убедени, че вие сте единственият човек, който е способен и подходящ за намирането на решение. Имайте увереност в себе си, защото се обичате, защото се познавате и знаете, че притежавате необходимите качества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *