LoveМаркетЗдраве

Най-опасните дрехи в дамския гардероб

Много от нас не си дават сметка, че модерните и прехвалени дрехи и аксесоари понякога могат да ни причинят сериозни здравословни причини.

Оскъдното бельо

Гинеколозите отдавна говорят, че т. нар. прашки не са здравословни. Причината – тънката лентичка бельо не защитава достатъчно женското тяло, улеснява попадането на бактерии в организма и развитието на неприятни и опасни инфекции. Особено вредно е да носите прашки, които са с един-два размера по-малки от тези, които ви трябват, категорични са гинеколозите.

Корсетите

Както всяка друга тясна дреха и те затрудняват кръвообращението и дишането. Оттам стават причина за силно главоболие и сърцебиене. Дамите, които често носят рокли с корсет или корсет в комбинация с панталон или пола, могат да срещнат трудности със забременяването на по-късен етап, твърдят специалисти.

Стегнатите колани

Плътно прилепналите по тялото кожени рокли и поли, както и прекалено стегнатите в кръста колани също вредят на здравето ни и стават причина за чести и трудно обясними болки в областта на кръста и корема. Същото се отнася и до панталоните с ниска талия.

Черният бански костюм

Ако сте решили в студените дни да се поглезите с някое пътуване до по-топли места, оставете черния бански в гардероба. Вярно е, че ви прави по-стройни, но от друга страна крие риск за здравето на гърдите ви, твърдят специалисти. Причината: привлича по-силно слънчевите лъчи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *