ИнтериорЛюбопитноНовинки

Пролетните цветове освежават интериора

На един от най-светлите християнски празници домът ни трябва да е почистен, подреден и украсен, за да ни бъде уютно и приятно. Предлагаме ви няколко идеи – бързи, лесни и изискващи малко средства.

Съществува поверие, че ако разместите мебелите, цялата ви година ще бъде белязана от успех. Разбира се, няма как да пренаредите всичко основно, няма и нужда да го правите. Но можете да сложите няколко нови възглавнички, кошница с цветя, нова покривка, както и други малки аксесоари в пролетни цветове, които ще внесат в дома ви свежо настроение.

Днес в магазините може да се намери всичко необходимо за един прекрасен великденски интериор, при това на много добри цени. Използвайте пастелни тонове с нежни цветни и природни мотиви или по-пъстрите зелено и жълто.

Цветните композиции от традиционните за сезона лалета, нарциси и зюмбюли са прекрасен вариант за украса.

Можете да ги сложите в различни съдове – стъклени вази с различна големина, керамични или медни съдове.

Ако нямате двор, от който да си наберете цветя, а не ви се иска да купувате, можете да подредите във вазата и клонки – зелени и цъфнали. На дъното на вазите, ако са стъклени, можете да сложите камъчета, боб, плодове (тогава обаче не трябва да слагате вода).

В изработени от филц кошнички можете да аранжирате няколко боядисани яйца, както и различни фигурки на животни, символи на празника – пиленца, зайчета, агънца…
Не забравяйте и масата – тя също се нуждае от празнична украса – малко букетче от пъстри цветя или красива фруктиера.

Яйцата, които ще използвате за интериора, можете да боядисате и с акрилни бои, като преди това ги изпразните от съдържанието (с помощта на тънка игла). Можете и да ги апликирате – с хартия или филц, мъниста, или да ги превърнете в пиленца – като им нарисувате човки, залепите им крила и им поставите крачета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *